ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ Δ.Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΡΟΜΑ

Συνάντηση συνεργασίας για θέματα φοίτησης των Ελλήνων Τσιγγάνων μαθητών/τριων και
της σχολικής διαρροής, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Διευθυντής της Δ.Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστος Τρικάλης, ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Τρικάλων κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης, οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης κ. Κωτούλας Βασίλειος, κ. Ζορμπάς Ιωάννης, κ. Νάστος Βασίλειος, η Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης κ. Παπανδρέου Δήμητρα, η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών κ. Κοτρώτσιου Ευανθία. Υπεύθυνοι των Κέντρων Κοινότητας Πύργου και Κηπακίου Δήμου Τρικκαίων, κ. Οικονόμου Λαμπρινή Ψυχολόγος και Κων/να Καραλή. Οι Πρόεδροι ΡΟΜΑ Πύργου και Καλαμακίου κ. Τσάτσος Μανώλης, Κηπακίου κ. Καραχάλιος Νίκος, οι διαμεσολαβητές στο Δήμο Τρικκαίων κ. Πάσιος Διονύσης και Παρασκευάς Φουντούνας. Οι Διευθυντές των 17ου Δ.Σ. Τρικάλων κ. Καραμάνου Όλγα, του 18ου Δ.Σ. Τρικάλων κ. Παλαντζάς Κων/νος, του 22ου Δ.Σ Τρικάλων κ. Παπαγεωργόπουλος Αντώνιος, του Δ.Σ. Κεφαλόβρυσου κ. Κυρίτσης Οδυσσέας, του Δ.Σ. Μεγ. Κεφαλόβρυσου κ. Ζαμπραΐλας Αλέξανδρος και οι Προϊσταμένες του Νηπ. Κεφαλόβρυσου κ. Βάγια Βασιλική, του Νηπ. Μεγ. Κεφαλόβρυσου κ. Ντιντή Ηλέκτρα, του Νηπ. Κηπακίου κ. Καραδήμα Φωτεινή και του Νηπ. Πύργου κ. Λιάτου Φωτεινή.
1

Μέσα σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα όπως η αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής και η σπουδαιότητα φοίτησης σε όλες τις σχολικές βαθμίδες εκπαίδευσης, η συμμετοχή των μαθητών/ τριων σε σχολικές- εκπαιδευτικές δράσεις με την προβολή στοιχείων της πολιτιστικής τους κληρονομίας με σκοπό την ανάδειξη και συνέχισή της, η εξαιρετική υπάρχουσα συνεργασία της Δ.Π.Ε και Δ.Δ.Ε. Τρικάλων, των Διευθυντών και των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων με τους γονείς και κηδεμόνες για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν και οι αναφορές σε τρόπους αντιμετώπισή τους.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με κοινή υπόσχεση να συνεχιστεί η στενή συνεργασία όλων των φορέων προγραμματίζοντας επόμενες συναντήσεις και δράσεις.
ΔΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *