ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του κ. Χρήστου Τρικάλη, Διευθυντή της Π.Ε Τρικάλων, του κ. Λάππα Μιχαήλ, Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Τρικκαίων , της κ. Παπανδρέου Δήμητρας, Συμβούλου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης, της κ. Κοτρώτσιου Ευανθίας, Συμβούλου Νηπιαγωγών, του κ. Κωτούλα Βασιλείου, Συμβούλου Εκπαίδευσης 2ης Θέσης, του κ. Νάστου Βασιλείου, Συμβούλου Εκπαίδευσης 1ης Θέσης , του κ. Ζορμπά Ιωάννη, Συμβούλου Εκπαίδευσης 3ης Θέσης, της κ. Καραγιάννη Γεωργίας, Συμβούλου Αγγλικής Γλώσσας, της κ. Ζιούτου Γεωργίας, Κοινωνικής Λειτουργού, της κ. Ποποντοπούλου Χριστίνας, Ψυχολόγου και του κ. Αδάμου Βασιλείου, Ειδικού Συμβούλου του Αντιδημάρχου σε θέματα Παιδείας και Αθλητισμού για να συζητήσουν τις ενέργειες αντιμετώπισης των ζητημάτων ψυχικής υγείας των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Τρικάλων, ύστερα από τις πρόσφατες καταστροφές που προκάλεσαν οι πλημμύρες από το φαινόμενο Daniel.
Στοχεύοντας στην παιδική προσωπικότητα και στην ενδυνάμωση της ψυχικής της υγείας τόσο μέσω της εκπαίδευσης όσο και μέσω των δομών της ψυχικής υγείας του Δήμου Τρικκαίων και συγκεκριμένα με την μονάδα «Συνειρμός», γίνονται προσπάθειες δημιουργίας δικτύου αντιμετώπισης των ψυχικών διαταραχών που προκαλούν τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα.
1

Με διάθεση συνεργασίας και συνέργειας οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στις πληγείσες περιοχές, στις δράσεις που έχουν γίνει, έτσι ώστε να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες και να μπορούν οι σχολικές μονάδες να λειτουργήσουν με ασφάλεια, και σε όσες προγραμματίζονται να γίνουν στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Κλείνοντας τονίστηκε πως θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία και παρακολούθηση των θεμάτων που προκύπτουν, αποσκοπώντας στην ελαχιστοποίηση των προβληματικών καταστάσεων.
Από τη Δ.Π.Ε

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *