Συνάντηση της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ με τον δήμαρχο Ν. Πηλίου

Αντιπροσωπεία της διοίκησης της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας συναντήθηκε τον περασμένη Παρασκευή με τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μιχ. Μιτζικό.

Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο νέο δημαρχείο, στην Αργαλαστή, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, δεδομένου ότι οι δημοσιογράφοι-μέλη της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ έχουν ιδιαίτερους δεσμούς με την περιοχή, καθώς στην Μηλίνα και στον Πλατανιά βρίσκονται  αντίστοιχα ο ξενώνας και το κάπινγκ της Ένωσης.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στο γεγονός ότι ο δήμαρχος Ν. Πηλίου ΄κ. Μιτζικός στάθηκε κατ’ αρχήν θετικός στην προοπτική ανάπτυξης από την Ένωση Συντακτών νέων δραστηριοτήτων στην περιοχή, ως προέκταση του Μουσείου Τύπου που ήδη έχει δρομολογήσει και δημιουργεί σε ιδιόκτητο κτίριο στον Βόλο. Στο πλαίσιο αυτό τέθηκε το αίτημα παραχώρησης δημοτικού ακινήτου, στο οποίο θα μπορούν να στεγαστούν εξειδικευμένες δράσεις του Μουσείου Τύπου και παράλληλα να αναπτυχθούν εκπαιδευτικές δράσεις, όπως ένα θερινό σχολείο δημοσιογραφίας.

Οι συζητήσεις για αυτά τα ζητήματα συμφωνήθηκε να συζητηθούν στο άμεσο μέλλον με στόχο να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία, που εκτός των άλλων θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο και τουριστικά  της περιοχή.

Με την ευκαιρία, οι εκπρόσωποι της Ένωσης Συντακτών εξήραν την πρωτοβουλία του δημάρχου να απορροφήσει άνεργο μέλος της για την στελέχωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου, πιστεύοντας ότι ανάλογες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν και από άλλους περιφερειακούς δήμους της Θεσσαλίας.

Στη συνάντηση την Ένωση Συντακτών εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Γιώργος Τσιγκλιφύσης, ο γραμματέας Κώστας Γκιάστας, ο ταμίας Μάκης Μπαλλής και ο έφορος Γιώργος Πέτρου.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣτΕ

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *