Συνάντηση Δ.Σ. ΕΣΗΕΘΣτΕΕ με εργαζόμενους και εκδότες στα Τρίκαλα

Συνάντηση με τα μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας στα Τρίκαλα, είχε την περασμένη Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ.

Κατά την συνάντηση, το διοικητικό συμβούλιο ενημέρωσε για τις προτεραιότητες που έχει θέσει, τονίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς αμοιβές για τους εργαζόμενους και παράλληλα θα θέτει τις βάσεις ισότιμου ανταγωνισμού των ΜΜΕ. Επίσης συζητήθηκαν μια σειρά από ειδικά προβλήματα που απασχολούν τους δημοσιογράφους των Τρικάλων, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα του κλάδου. Η συζήτηση ήταν γόνιμη και το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης είχε την ευκαιρία να ακούσει ενδιαφέρουσες προτάσεις από τους συναδέλφους,


Πριν την συνάντηση με τα μέλη,
ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ, Γιώργος Τσιγκλιφύσης, ο γραμματέας, Κώστας Γκιάστας και το μέλος της διοίκησης, Αλέξανδρος Ζαούτσος είχαν συνάντηση – συζήτηση με τους εκδότες των τριών εφημερίδων της πόλης. Συγκεκριμένα βρέθηκαν στα γραφεία των δύο καθημερινών εφημερίδων, «Πρωινός Λόγος» και «Έρευνα» όπως και στα γραφεία της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Διάλογος».

Οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους κ.κ. Μιχάλη Τσαρουχά

(Πρωινός Λόγος), Γιάννης Ζιάγκα (Έρευνα) και Δημήτρη Κρούπη (Διάλογος) για όλα όσα

τους απασχολούν σχετικά με την πορεία των εντύπων μέσων. Τα τρία μέλη της διοίκησης

τους γνωστοποίησαν πως η Ένωση Συντακτών θεωρεί μονόδρομο την ενίσχυση του

περιφερειακού Τύπου καθώς γνωρίζουν πως οι δημοσιογράφοι χρειάζονται τα ζωντανά και υγιή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ,όπως και αντίστροφα δεν γίνεται, να υπάρχουν ζωντανά και υγιή ΜΜΕ χωρίς δημοσιογράφους. Όλοι εξέφρασαν την πίστη πως θα πρέπει να υπάρχει κοινός αγώνας για την πίεση προς την Πολιτεία με σκοπό την άμεση αναζωογόνηση των περιφερειακών Μέσων με μια σειρά γενναίων αποφάσεων.

Ανάλογες συναντήσεις με τα μέλη, αλλά και με τους ιδιοκτήτες Μέσων Ενημέρωσης θα έχει η διοίκηση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, σ’ όλες τις  πόλεις της περιφέρειας της, στο άμεσο μέλλον.

Το Δ.Σ.  της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *