ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 3ου ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης (9η Μαΐου) από την εκπαιδευτική κοινότητα των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» με τον ευρηματικό τίτλο: «Πολυφωνική Συμφωνία», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Τσιτσάνη με την παρουσία πλήθους πολιτικών εκπροσώπων αλλά και εκπαιδευτικών της περιοχής μας, το 3ο ΓΕΛ Τρικάλων «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ» αποδέχτηκε την πρόσκληση των Εκπαιδευτηρίων Αθηνά, σχολείου πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και συμμετείχε στην εκδήλωση παρουσιάζοντας μια από τις ιδρυτικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Βέλγιο.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτέλεσε ιδανική ευκαιρία για να παρουσιάσει το σχολείο μας στιγμιότυπα από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus + : «ΟΧΙ στην Κλιματική Αλλαγή, ΝΑΙ στη Συστημική, Στόχος μας ένα ασφαλές, πράσινο και δημοκρατικό σχολείο» ως μέρος της διάχυσης του εν λόγω προγράμματος στην εκπαιδευτική αλλά και την ευρύτερη κοινότητα που παρακολούθησε την εκδήλωση.

Οι μαθήτριές μας της Β’ Λυκείου Ζιώγα Έλενα, Χρήστου Χαρούλα και Χρυσακοπούλου Βάσια καθώς και ο μαθητής μας της Α’ Λυκείου Κουρέλης Δημήτρης συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς Σαμαρά Μαρία, συντονίστρια του προγράμματος, και Σαμαρά Έφη μοιράστηκαν με τους παριστάμενους την πιο πρόσφατη ευρωπαϊκή εμπειρία του σχολείου μας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Κώστας Σκρέκας, υπουργός ανάπτυξης, ο οποίος στην εισήγησή του παρουσίασε τα οφέλη για τη χώρα μας από τη συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή κοινότητα, ενώ ακολούθησαν οι εισηγήσεις του Αθανασίου Μανούρα, προέδρου του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εκπροσώπων της Europe DirectΘεσσαλίας.

Στη συνέχεια, οι Junior Ambassadors των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» παρουσίασαν στην εισήγησή τους τη σημασία της Ημέρας της Ευρώπης και ξεκίνησαν την παρουσίαση των ιδρυτικών χωρών της Ε.Ε. η οποία συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε από τους μαθητές του σχολείου μας καθώς και μαθητές του 2ου και του 8ου ΓΕΛ Τρικάλων. Την εκδήλωση έκλεισαν  μαθητές των Εκπαιδευτηρίων με την εκτέλεση μουσικών επιλογών.

Πιστεύουμε ότι τα Ευρωπαϊκά σχέδια προάγουν ξεκάθαρα τις ευρωπαϊκές αξίες και θεωρούμε υποχρέωσή μας να λαμβάνουμε μέρος σε δράσεις με σκοπό τη διάχυση και τον διαμοιρασμό των ιδεών κι εμπειριών που αποκομίζουμε.

Ευχόμαστε οι μαθητές και μαθήτριές μας πάντα να παίρνουν μέρος ενεργά σε τέτοιες δράσεις.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στους διοργανωτές των Εκπαιδευτηρίων Αθηνά, στους junior ambassadors και ιδιαίτερα στην συνάδελφο Τζίνα Ατούν εκπαιδευτικό Γαλλικής Γλώσσας, για την άψογη παρουσία και διοργάνωση.

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *