Συμμετοχή του 4ου Πειραματικού ΓΕΛ στο Προγραμμα Euroscola …διαδικτυακά

Την Παρασκευή 26/10/21, μαθητές-τριες της Α΄ τάξης του 4ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» έγιναν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για μία μέρα έστω και διαδικτυακά συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Εuroscolaκαι τη συνάντηση με θέμα «Κλιματική αλλαγή και Περιβάλλον: Πώς μπορούμε να ζούμε αρμονικά με τη φύση;». Στη συνάντηση συνολικά συμμετείχαν 80 σχολεία με 2.400 μαθητές από 24 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μαθητές-τριες με την υποστήριξη της καθηγήτριας κας Πουλιάνα Λουίζας, ΠΕ06-Αγγλικής, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με συνομηλίκους τους άλλων ευρωπαϊκών σχολείων παρά την απόσταση, να ανταλλάξουν απόψεις για το θέμα της κλιματικής αλλαγής και να ενημερωθούν για τη λειτουργία των Ευρωπαϊκών θεσμών. Επιπλέον, τους δόθηκε η δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα στην Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Heidi Hautala, καθώς και στον ειδικό σύμβουλο σε θέματα περιβάλλοντος Giacomo Fassina. Τέλος, μέσω της πλατφόρμας Slido οι μαθητές-τριες εξέθεσαν τις απόψεις τους, έλυσαν τυχόν απορίες και συμμετείχαν σε δημοσκοπήσεις. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι ιθύνοντες, εκτός από τις χρήσιμες πληροφορίες που έδωσαν στους μαθητές-τριες, άκουσαν ενεργά τις απόψεις τους, διότι ως γνωστόν, η φαντασία και η δημιουργικότητα των παιδιών μπορεί να φέρει ένα καλύτερο αύριο.

 

Οι συμμετέχοντες μαθητές της Α΄ τάξης είναι οι: Δεληντζής Αναστάσιος, Καραγεώργου Ελένη, Καραπούλιου Χριστίνα, Λάππας Ραφαήλ, ΜπεσλεμέςΦώτιος, Ντίνα Θεοδώρα, Οικονόμου Ελπίδα, Στραπάτσας Ιωάννης, Τζόκα Μαρία, ΤσαγκαδοπούλουΘεοδώρα, Χότζα Έρσι, Χύτα Δέσποινα.

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.