Συμμετοχή και Διάκριση Μαθητών/τριών του 4ου Πειραματικού ΓΕΛ Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “Alan Turing”

Την Τετάρτη 26/4/2023 οι ομάδες συμμετείχαν στην Α΄ Φάση (προκριματική) που διεξήχθηανά σχολείο (εντός διδακτικού ωραρίου) σε επίπεδο Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, με μέντορες – εκπαιδευτικούς τις κ.κ. Μπασμπανέλου Ελένη ΠΕ85 και Σούλα Νικολέττα ΠΕ86.

Οι γενικοί στόχοι του Διαγωνισμού είναι:

Να ενισχύσει το ενδιαφέρον των μαθητών/τριών για τα Μαθηματικά και την Πληροφορική.
Να αναπτύξει την προσωπικότητα των μαθητών/τριών, την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και την αυτοαντίληψη μέσα από ομαδοσυνεργατικές μεθόδους επίλυσης προβλημάτων.
Να ενισχύσει την καλλιέργεια της κριτικής, λογικής και αναλυτικής σκέψης των μαθητών/τριών μέσω της επίλυσης γρίφων και προβλημάτων.
Να προωθήσει την ομαδική εργασία και συνεργασία για την επίτευξη κοινών στόχων, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη επικοινωνιακών και κοινωνικών δεξιοτήτων.
Να ενισχύσει την ικανότητα των μαθητών/τριών να διαχειρίζονται σωστά τον χρόνο τους σε μια δεδομένη κατάσταση και να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά σε συνθήκες πίεσης, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα δεξιότητες στρατηγικής επίλυσης γρίφων και προβλημάτων.
Να ενισχύσει τις μεταγνωστικές ικανότητες των μαθητών/τριών.
Να μάθουν οι μαθητές/τριες να διαχειρίζονται τη νίκη και προπάντων την ήττα.

Οι τρεις ομάδες που συμμετείχαν ήταν:

01_AlgeBros

02_lokomondos

03_JiafeiTeam

Πελεκάνης Άρης

Αθάνατος Αχιλλέας

Μπρέλλας Δημήτρης

Στραπάτσας Γιάννος

Δεληντζής Αναστάσης

Παζαΐτης Θοδωρής

Τζιαμούρτας Ζήσης

Δημητριάδης Θωμάς

Σπανιά Φιλαρέτη

Η Ομάδα 01_AlgeBros (Πελεκάνης Άρης, ΣτραπάτσαςΓιάννος και Τζιαμούρτας Ζήσης) κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας για την οποία και έλαβε ΕΠΑΙΝΟ. Έπαινολαμβάνουν οι τρεις πρώτες ομάδες ανά επίπεδο κάθε Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Τα θέματα – γρίφοι όπως είπαν οι μαθητές/τριες ήταν διασκεδαστικά και ελκυστικά, βασίζονταν σε αυθεντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους, αλλά και επιστήμονες των Μαθηματικών και της Πληροφορικής. Για να απαντήσουν οι μαθητές/τριες χρειαζόταν κριτική σκέψη και όχι μέρος της διδαχθείσας ύλης στο σχολείο.

Οι ομάδες μαθητών/τριών έδωσαν απαντήσεις σε δέκα (10) σύντομα προβλήματα ή ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών στο Quizizz, που απαιτούσαν την εφαρμογή μαθηματικής λογικής και υπολογιστικής σκέψης.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει τις μέντορες – εκπαιδευτικούς τις κ.κ. Μπασμπανέλου Ελένη ΠΕ85 και Σούλα Νικολέττα ΠΕ8 για την προετοιμασία συμμετοχής στο Διαγωνισμό και τις τρεις ομάδες του 4ου Πειραματικού ΓΕΛ “Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης” για την επιτυχή συμμετοχή τους στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό ΜΔ-ΜΛΥΣ – Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης «Alan Turing» 2022-2023 που διοργάνωσε το ΠΕ.Κ.Ε.Σ Δυτικής Ελλάδας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στο ιστολόγιο του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδαςhttps://blogs.sch.gr/pekesde/archives/2866 και στο ιστολόγιο του διαγωνισμούhttps://blogs.sch.gr/pekesde-turing/

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *