Συλλυπητήρια της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ προς την οικογένεια και τους οικείους του συντρόφου Γιώργου Γουλόπουλου

Η Τ.Ε. Τρικάλων του ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του συντρόφου  Γιώργου Γουλόπουλου , καθώς και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο σ. Γιώργος είχε καταγωγή από τη   Φιλία  Σοφάδων Καρδίτσης. Γεννήθηκε στις 23 Οκτώβρη του 1941, τότε που όλα τα πλάκωνε η σκλαβιά και τα ‘σκιαζε η πείνα. Παιδί του Γιάννη  και της ΣτεργιαννήςΓουλοπούλου , μεγάλωσε σε εργατική οικογένεια, 2 αγόρια και μια αδερφή, στους Αγίους. Αναργύρους Αττικής. Από τα παιδικά του χρόνια δούλεψε σε οικογενειακή βιοτεχνία που δημιούργησε ο πατέρας του μετά το γυρισμό του από πολλά χρόνια εξορίας, γνώριμη «ανταμοιβή» που επιφύλασσε το αστικό μεταεμφυλιακό κράτος στους αγωνιστές της αντίστασης κατά των κατακτητών. Δούλεψε για αρκετά χρόνια στη βιοτεχνία  μαζί με τον αδερφό του , εκεί στους Αγίους Αναργύρους. Δημιούργησε οικογένεια με τη σύζυγό του Βασιλική , αποκτώντας 3 παιδιά , 2 αγόρια ( τον Γιάννη και τον Ανδρέα ) και 1 κόρη τη Στέλλα.

Από τα  παιδικά του χρόνια συμμετείχε στο λαϊκό κίνημα , στους «Λαμπράκηδες» όπου έγινε μέλος το 1963 , ενώ στη συνέχεια στο αγωνιστικό κίνημα των μικροβιοτεχνών και πολιτικά μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Το 1982 έρχεται και εγκαθίσταται στα Τρίκαλα , όπου επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των ασφαλιστικών υπηρεσιών , ενώ εντάσσεται και συνεχίζει την πολιτική του δράση μέσα από την Κομματική Οργάνωση Τρικάλων του ΚΚΕ. Υπηρέτησε το Κόμμα μέσα από διάφορες θέσεις ευθύνης , όπως γραμματέας ΚΟΒ, μέλος Αχτιδικού Γραφείου , αλλά και στους μαζικούς φορείς του κινήματος πρωτοστατούσε τόσο οργανωτικά όσο και στη δράση. Είναι χαρακτηριστικό ότι φεύγει από τη ζωή όντας μέλος της διοίκησης του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Τρικάλων , το οποίο υπηρέτησε  από τη θέση του ΔΣ για τουλάχιστον μια δεκαετία. Έμεινε πιστός στα ανώτερα ιδανικά  που υπηρετεί το ΚΚΕ, τιμώντας μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του την ιδιότητα του μέλους του ΚΚΕ. Θα τον θυμόμαστε στους καθημερινούς αγώνες που δίνουμε για τα ιδανικά που κι αυτός υπερασπίστηκε.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά και τους οικείους  του.

 

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *