Συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Όλες και όλοι στην κινητοποίηση κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων

στην πλ.ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ την Τετάρτη 7ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 και ώρα 18:00

ΟΧΙ στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια!

Καταγγέλλουμε τη βίαιη καταστολή στη Νομική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Μετά την απόπειρα ποινικοποίησης της υπεράσπισης του Δημόσιου Πανεπιστημίου και τις εισαγγελικές εντολές, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει στον δρόμο του αυταρχισμού. Το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στο κτίριο της Νομικής Κομοτηνής, χτύπησαν φοιτητές και φοιτήτριες και προχώρησαν σε 15 προσαγωγές. Είχε προηγηθεί η έφοδος των ΕΚΑΜ στο ΑΠΘ την περασμένη Πέμπτη. 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, παρακάμπτοντας το άρθρο 16 του Συντάγματος, που προβλέπει ότι η πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, υλοποιεί το νεοφιλελεύθερο σχέδιο της για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που περιλαμβάνει την σταθερή υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση των δημόσιων πανεπιστημίων και την εμπορευματοποίηση της Παιδείας, μέσω των ιδιωτικών κολλεγίων και πανεπιστημίων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πιστεύει ότι με αυτές τις πρακτικές που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές, με τρομοκρατία, απειλές, ΜΑΤ και προσαγωγές θα κάμψει τον αγώνα για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Παράνομη είναι η καταπάτηση του Συντάγματος

και όχι οι αγώνες των φοιτητών.

Έξω η αστυνομία από τα Πανεπιστήμια.

Καταγγέλλουμε την εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ, στον χώρο της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή, που τελούσε υπό κατάληψη μετά από μαζική δημοκρατική διαδικασία Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών, που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες.

Στηρίζουμε τον αγώνα των φοιτητών και της πανεπιστημιακής κοινότητας σε όλη την χώρα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια!

Στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις και τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης! Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μαζί με τους φοιτητές, τους αγρότες και μαζί με τον λαό θα δώσουμε μαζική μαχητική απάντηση.  

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

στην πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 6μμ

φωτο trikalafocus.gr

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΖΕΥΚΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥ

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *