Συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς Τουρκίας – Συριας

Το Παράρτημα Τρικάλων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στο λαό της Τουρκίας και της Συρίας που μετράνε τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Καλούμε τους συναδέλφους μουσικούς, όλους τους εργαζόμενους και την νεολαία να δυναμώσει με κάθε τρόπο τη στήριξη προς τους λαούς που δοκιμάζονται. Καταδικάζουμε την άθλια «διπλωματία των σεισμών» της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία εξαρτά την όποια παροχή βοήθειας προς τους λαούς με την προώθηση των γεωπολιτικών της επιδιώξεων. Με αυτό το κριτήριο αρνείται ακόμα και τώρα το αίτημα για άρση του εμπάργκο που έχουν επιβάλει μαζί με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στη Συρία, προκειμένου να μπορέσει να φτάσει η υλική βοήθεια που στέλνουν εργατικά σωματεία από όλο τον κόσμο.
Η ελληνική κυβέρνηση με την σειρά της αξιοποιεί την «διπλωματία των σεισμών» εντάσσοντάς την στα πολύπλοκα παζάρια με την Τουρκία για το ποιος θα έχει την πρωτοκαθεδρία στην λεγόμενη «νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ». Με αυτό το κριτήριο και με πολύ συγκεκριμένους υπολογισμούς προσπαθεί να αξιοποιήσει κάθε παροχή βοήθειας προς τον τούρκικο λαό ενώ αρνείται κατηγορηματικά κάθε βοήθεια προς τον λαό της Συρίας ο οποίος δοκιμάζεται εδώ και χρόνια από την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, τους βομβαρδισμούς, το εμπάργκο.
Αυτά τα παζάρια στις πλάτες δυο λαών τη στιγμή που ακόμα δίνεται μάχη για την ανεύρεση επιζώντων κάτω από τα ερείπια, είναι αποκρουστική και πρέπει να καταδικαστεί πλατιά από σύσσωμο τον ελληνικό λαό. Η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τους λαούς του κόσμου δεν έχει κανέναν υπολογισμό, καμία διπλωματία, αποτελεί γνήσια έκφραση αλληλεγγύης ανάμεσα σε λαούς που τους δένει κοινή μοίρα.
Η Τουρκία, μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, μέλος του G20, 2η χώρα σε στρατιωτική ισχύ μέσα στο ΝΑΤΟ, με κατοχικά στρατεύματα σε 4 χώρες, αφήνει τον λαό της στην φτώχεια και την δυστυχία αλλά και εκτεθειμένο σε κάθε είδους κίνδυνο όπως ο σεισμός. Η κυριολεκτική εξαφάνιση ολόκληρων πόλεων από τον χάρτη δεν οφείλεται στον σεισμό αλλά αποτελεί έγκλημα των κατασκευαστικών εταιρειών που με την ανοχή και στήριξη του κράτους θυσιάζουν την ασφάλεια και τη ζωή του λαού στο κυνήγι του κέρδους, παραβιάζουν συστηματικά κάθε στοιχειώδες μέτρο αντισεισμικής θωράκισης, στοιβάζουν τα λαϊκά στρώματα σε ακατάλληλα και επικίνδυνα σπίτια. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και ο ελληνικός λαός που μετράει μακριά λίστα θυμάτων από σεισμούς, στην πραγματικότητα από την παντελή έλλειψη ελέγχων αντισεισμικής προστασίας, από την ασυδοσία των κατασκευαστικών εταιρειών και στη χώρα μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυο πλευρές του λεγόμενου «επιτελικού κράτους» το οποίο με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα προωθεί τα συμφέροντα των ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων αλλά αποδεικνύεται εντελώς ανίκανο να προστατέψει την ζωή και την περιουσία του λαού απέναντι σε σεισμούς, φωτιές, πλημμύρες, βιομηχανικά ατυχήματα κοκ. Η δίκη την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι Αττικής, που εξελίσσεται αυτές τις μέρες, φέρνει στο φως συγκλονιστικά στοιχεία για τον εγκληματικό χαρακτήρα του λεγόμενου «επιτελικού κράτους» που από κοινού διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις.
Σε Ελλάδα, Τουρκία, Συρία και σε όλο τον κόσμο οι λαοί πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος σε ένα απάνθρωπο σύστημα που δεν μπορεί και δεν θέλει να εξασφαλίσει στοιχειώδεις όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης για τον λαό την ώρα που συσσωρεύει αμύθητα κέρδη για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Και γι’ αυτό πρέπει να δυναμώσει η πάλη τους ενάντια σε αυτό το σύστημα που τρέφεται από τον ιδρώτα αλλά και από το αίμα μας, πρέπει να εκφραστεί με κάθε τρόπο η γνήσια αλληλεγγύη των λαών ταυτόχρονα με την καταδίκη των παιχνιδιών που παίζονται στις πλάτες μας.
• Καλούμε όσους συναδέλφους μπορούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης υλικών πρώτης ανάγκης τρόφιμα, φάρμακα, είδη υγιεινής, ρούχα και κουβέρτες.
• Σημεία και ώρες παράδοσης:
Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, 13 Φεβρουαρίου έως 17 Φεβρουαρίου, ώρες 10:30-13:00 κα 17:00-20:00. Τα είδη αυτά θα αποσταλούν στους εργαζόμενους της Τουρκίας και της Συρίας μέσω των συνδικαλιστικών οργανώσεων των χωρών αυτών.

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *