Στο Κέντρο Υποδοχής Τρικάλων οι απεγκλωβισθέντες από χωριά του Δήμου Τρικκαίων

Οι δύσκολες ώρες, οι ώρες της καταστροφής, στον Δήμο Τρικκαίων συμπυκνώθηκαν και αποτυπώθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής των απεγκλωβισθέντων από το χωριό Μεγάλα Καλύβια.
Στον χώρο του γυμναστηρίου του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων ο Δήμος Τρικκαίων είχε οργανώσει ήδη από την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 το Κέντρο Υποδοχής, για πολίτες της πόλης ή χωριών του Δήμου, που θα είχαν πρόβλημα διαμονής.

Σε πρώτη φάση, οι πολίτες που διέμεναν σε ισόγεια στην πόλη όσοι/ες είχαν απεγκλωβιστεί μεμονωμένα από χωριά του Δήμου, τοποθετήθηκαν σε δωμάτια ξενοδοχείων ή στο Κέντρο Ημερήσιας Φιλοξενίας Αστέγων του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων.
Ταυτοχρόνως, η πρόνοια του Δήμου αφορούσε, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Νίκος Σακκάς, κάθε πολίτη που θα απεγκλωβιζόταν και από άλλα χωριά, εν προκειμένω τα Μεγάλα Καλύβια, που πλημμύρισαν σε πολύ μεγάλη κλίμακα.
Για την υποδοχή συντονίζονται οι υπηρεσίες του Δήμου, με επικεφαλής τη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας, σε συνδυασμό με την προσφορά των Εθελοντών Τρικάλων και του του 4ου Συστήματος Προσκόπων Τρικάλων (αρχηγός ο κ. Νίκος Δημακόπουλος).
Η μέριμνα αφορά σε παροχή νερού, πρόχειρων σνακς σε πρώτη φάση, ρουχισμού ή υπόδησης αν υπάρχει ανάγκη. Ακολουθεί κατανομή με βάση την πιθανότητα διαμονής των απεγκλωβισθέντων σε συγγενείς – φίλους και επιχειρείται σταδιακά η διαμονή τους και σε ξενοδοχεία. Στο μεσοδιάστημα παρέχεται κανονική μερίδα φαγητού αι υποστήριξη σε πιθανές πρώτες ανάγκες.
Οι αντιδήμαρχοι συντονίζουν την όλη επιχείρηση, ενώ ο Δήμαρχος Νίκος Σακκάς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Παναγιώτου επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου 2023. Ο κ. Σακκάς τόνισε τη σημασία της πρωτοβουλίας του Δήμου Τρικκαίων, για τη στήριξη των πολιτών, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *