Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Τρικάλων οι πληγείσες επιχειρήσεις από την κακοκαιρία Daniel

Η κακοκαιρία Daniel που έπληξε την περιοχή τηςΘεσσαλίας και οι επιπτώσεις της στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας, μονοπώλησαν την τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Τρικάλων.

Ο πρόεδρος Βασίλης Γιαγιάκος και τα μέλη του Δ.Σ. έχοντας επισκεφτεί κατιδίαν πληγείσες επιχειρήσεις, μετέφεραν στη συνεδρίαση τομέγεθος των ζημιών και την ολοσχερή καταστροφή αρκετών επιχειρήσεων. Ο πρόεδρος εστίασε στα μέτρα που ζήτησε το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Θεσσαλίας από τουςαρμόδιους υπουργούς για επίσπευση των διαδικασιών για άμεσες αποζημιώσεις,αποκατάσταση των ζημιών και στήριξη σε φορολογικά, εργασιακά και χρηματοπιστωτικά ζητήματα των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας. Αναφέρθηκε επίσης, στη λειτουργία του γραφείου ενημέρωσης και υποστήριξης των πλημμυροπαθώνεπαγγελματιών από την πρώτη στιγμή στο Επιμελητήριο, καθώς και στη συνεργασία πουυπάρχει με το γραφείο πολιτικής προστασίας τηςΠ.Ε. Τρικάλων. Σύμφωνα με την έως τώρα καταγεγραμμένη κατάσταση, οι αιτήσεις από πληγείσες επιχειρήσεις ανέρχονται στις 1180, με τις αυτοψίες που έχουν διενεργηθεί από τα κλιμάκια της Π.Ε. Τρικάλων να ανέρχονται στις550. Η απόλυτη πλειοψηφία του συμβουλίου συμφώνησε στην επιτακτική ανάγκη για στήριξη της πολιτείας και στη συνεργασία των φορέων, προκειμένου οι επιχειρήσεις να στηριχθούν και να ανακάμψουν το ταχύτερο δυνατό.

Στη λήξη της συνεδρίασης και ενόψει τωνεπικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, ο πρόεδρος ευχήθηκε σε όλους τους επιχειρηματίες μέλη του Επιμελητηρίου που είναι υποψήφιοι και ιδιαίτεραστον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Ζαραμπούκα Χρήστο, καλή επιτυχία. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «είναι σημαντικό, άνθρωποιμε επιχειρηματική και συλλογική δράση να εκλέγονται στα όργανα λήψης αποφάσεων, ώστε να αναδεικνύονται και να επιλύονται ζητήματα τηςαγοράς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με σκοπό την οικονομική ευημερία του τόπου».

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *