Στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη βρέθηκε ομάδα 7 τρικαλινών εθελοντών της ΕΟΔ

Στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη βρέθηκε ομάδα 7 τρικαλινών εθελοντών της ΕΟΔ, και όπως ανέφερε μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 η συντονίστρια της ομάδας Σοφία Ξάνθη :

« Επιχείρησαν εκ μέρους μας 7 άτομα, με πλήρη εξοπλισμό, και αργά το απόγευμα επέστρεψε η ομάδα. Ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση, τα παιδιά μου μετέφεραν μια επιχείρηση πρωτοφανούς δυσκολίας. Το σημείο που λύγισαν όλοι ήταν όταν βγάλανε τα μωρουδίστικα πράγματα από το τρίτο βαγόνι. Είναι συγκλονιστικό το θέαμα.

Εμείς επειδή ανήκουμε στην ΕΟΔ, αλλάζαμε βάρδιες με τα υπόλοιπα συνεργεία Λάρισας και Μαγνησίας. Αν χρειαστεί και σήμερα θα παραστεί και πάλι η ομάδα μας στο σημείο. Είμαστε στα Τρίκαλα πολλά χρόνια, και έχουμε κυρίως εκπαιδευτεί στην ορεινή διάσωση. Υπάρχει η βάση και η εκπαίδευση, αλλά εκεί ήταν άλλες οι συνθήκες, με πεδίο λιωμένες λαμαρίνες, συντρίμμια, και τη μυρωδιά του καμένου πλαστικού.

Για τα νέα παιδιά ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν σε ένα τέτοιο πολύνεκρο δυστύχημα. Θέλει έπειτα ο κάθε ένας από τους εθελοντές τον χρόνο του να συνειδητοποιήσει την κατάσταση, γιατί εκείνη τη στιγμή η αδρεναλίνη και η ένταση δεν αφήνει να σκεφτείς.»

 

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *