ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Η ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου με τον πρόεδρο Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων κ. Γεώργιο Ζιώγακαι τον διευθύνων σύμβουλο κ. Χρήστο Γούλα,πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου ενόψει της διαβούλευσης σχετικά με το έργο της ελεγχόμενης στάθμευσης στα Τρίκαλα.

Παρουσιάστηκε αναλυτικά το σχέδιο για την ενιαία ζώνη ελεγχόμενης στάθμευσης που θα δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης, η τιμολογιακή πολιτική και το ωράριο λειτουργίας.

Ο πρόεδρος της Αστικής Ανάπτυξης διαβεβαίωσεότι, η εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης έχει σκοπό τη μείωση των αυτοκινήτων που παρκάρουν στο κέντρο της πόλης, τη διευκόλυνση όσων ζητούν ολιγόωρη στάθμευση για να επισκεφθούν καταστήματα και υπηρεσίες, τη διευκόλυνση των μονίμων κατοίκων του κέντρου να βρουν θέση στάθμευσης καθώς  και τη μείωση της παράνομης και άναρχης στάθμευσης σε πεζοδρόμια και διαβάσεις.

   Συμφωνήθηκε από κοινού η επέκταση της συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου έτσι ώστε να δημιουργηθεί η εφαρμογή όπου ο καταναλωτής που θα ψωνίζει από τις τοπικές επιχειρήσεις θα επιβραβεύεται και θα έχει τη δυνατότητα να παρκάρει δωρεάν.

Σημειώνεται πως η διαβούλευση θα ολοκληρωθείτην Παρασκευή 17/6/2022. Όσοι επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να δουν το σχέδιο σε διαδραστικόχάρτη στη σελίδα https://dialogos.trikalacity.gr/debates/diavoulefsi-schediou-elegchomenis-stathmefsis/ και παράλληλα να κάνουν τις παρατηρήσεις τους.

Για τον Εμπορικό Σύλλογο η ελεγχόμενη στάθμευση θεωρείται έργο ζωτικής σημασίας για την αγορά. Η εφαρμογή του θα διευκολύνει την επισκεψιμότητα στα καταστήματα των Τρικάλων, θα αναβαθμίσει  το κέντρο της πόλης παρέχοντας πλεονεκτήματα στην τοπική επιχειρηματικότητα,αλλάζοντας παράλληλα την κουλτούρα στις μετακινήσεις μας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *