Στην Πύλη κλιμάκιο του ΕΑΓΜΕ για τις κατολισθήσεις

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο της ΕΑΓΜΕ (Ελληνική Αρχή Γεωλογικών –Μεταλλευτικών Ερευνών), με επικεφαλής την Διευθύντρια κ. Γαρυφαλλιά Κωνσταντοπούλου Γεωλόγο και την κ. Βίλλυ Κοντογιάννη Μηχανικό, επισκέφθηκαν  την πληγείσα περιοχή  (ΠΥΡΗΝΕΣ) στην Πύλη και προέβησαν στην αποτύπωση των ζημιών στο έδαφος της παραπάνω περιοχής. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συλλογή στοιχείων και η πλήρης καταγραφή του γεωλογικού φαινομένου,  ώστε να γίνει σύνταξη μελέτης και  ένταξής της σε πρόγραμμα για την αποκατάσταση των ζημιών στην κατολισθείσα περιοχή. Ταυτόχρονα ιπτάμενο μέσο (drone) έκανε καταγραφή της περιοχής ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα που θα αποδώσει τοφαινόμενο στην πλήρη του διάσταση.

Ο ερχομός  του κλιμακίου στην περιοχή των ζημιών έγινε μετά από παρέμβαση του Δήμου Πύλης, που απέστειλε το σχετικό έγγραφο προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία και έδωσετην εντολή στην ΕΑΓΜΕ να προβεί στις παραπάνω ενέργειες.

Παρόντες ήταν  ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κωνσταντίνος Μαράβας, ο Πρόεδρος της Τ. Κ. Πύλης κ. Βασίλειος Κανέλας και ο Τοπικός Σύμβουλος Δημήτριος Πανάγος.

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *