Στην κορυφή του κόσμου με δυο βραβεία το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας -ΟΚΑΝΑ και το Εργαστήρι Ζωής για τις δράσεις του κατά των Εξαρτήσεων

Πρώτο βραβείο Impact Award και το Βραβείο Κοινού στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Λισαβόνας

Με δύο βραβεία τιμήθηκε το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας -ΟΚΑΝΑ και το Εργαστήρι Ζωής στο μεγαλύτερο Διεθνές Συνέδριο κατά των Εξαρτήσεων που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου 2022 στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας -ΟΚΑΝΑ και το Εργαστήρι Ζωής τιμήθηκαν με το πρώτο βραβείο Impact Award για το βίντεο που προβάλλει τη φιλοσοφία και τηνπρωτοποριακή προσέγγιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Εργαστηρίου Ζωής  που συνδυάζουν την Πρωτογενή Πρόληψη με διάφορες μορφές Τέχνης. Επιπλέον, βραβεύτηκε με το People’s Choice Prize, σε μυστική ψηφοφορία ανάμεσα στους 2.000 συνέδρουςαπό 88 χώρες που συμμετείχαν στο συνέδριο. Τα βραβεία παρέλαβαν ο  Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας –ΟΚΑΝΑ Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Βασίλης Πινακάς, ο  Αντιπρόεδρος του Κέντρου, Αντιδήμαρχος Λαρισαίων Δημήτρης Δεληγιάννης, η Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Ειρήνη Κουφάκη, η Συντονίστρια του Εργαστηρίου Ζωής Γεωργία Ζαβράκα και ο Δημιουργός του Βίντεο Σκηνοθέτης Κώστας Λαμπρούλης. «Οι διακρίσεις του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας -ΟΚΑΝΑ και του Εργαστηρίου Ζωής συνεχίζονται. Τα δυο βραβεία στη Λισσαβόνα επιβραβεύουν τις πρωτοποριακές πρακτικές που εφαρμόζει και την εξωστρέφεια που δημιουργεί. Συνεχίζουμε στο δρόμο που χάραξε η πρώτη Προέδρος του Κέντρου Πρόληψης Λίτσας Λιακούλη η οποία ήταν και η εμπνεύστρια του Εργαστηρίου Ζωής το οποίο στήριξε στην πράξη από την πρώτη στιγμή και μέχρι σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και η ΠεριφέρειάΘεσσαλίας» είπε ο κ. Πινακάς παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον Διευθυντή του EMCDDA (Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για την Παρακολούθηση των Ναρκωτικών και της Τοξικομανίας) Alexis Goosdeel.

«Στη Θεσσαλία και στη Λάρισα είμαστε ομάδα, συνεργαζόμαστε αποτελεσματικά και διακρινόμαστε» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει στην πράξη από την πρώτη στιγμή το Κέντρο Πρόληψης και το Εργαστήρι Ζωής. Οι νέες βραβεύσεις δικαιώνουν τιςπροσπάθειες μας που ξεκίνησαν σε συνεργασία με την πρώτη Πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης Λίτσα Λιακούλη. Συγχαρητήρια σε όλους διαχρονικά τουςσυντελεστές και στο επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου για αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Οι διακρίσεις μας γεμίζουν δύναμη να συνεχίσουμε να ενεργούμε ανθρώπινα στηρίζοντας πρωτοπόρα εκπαιδευτικά προγράμματα για την πρόληψη προς όφελος τηςκοινωνίας» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι 2018 το Εργαστήρι Ζωής βραβεύτηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης με το βραβείο Pompidou, ως μια από τις τρεις καλύτερες πρακτικές πρόληψης.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *