Στην Ημερίδα της ΠΕΔ στα Καλά Νερά ο Δ. Κουρέτας

Παρουσία της Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλ. Σδούκου και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δ. Κουρέτα πραγματοποιήθηκε σήμερα η ημερίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας για την ενημέρωση της αυτοδιοίκησης γύρω από το πρόγραμμα «Απόλλων» που προωθεί το Υπουργείο.

Στη διάρκεια της ημερίδας ο κ. Κουρέτας τόνισε ότι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η πρώτη μεγάλη εκδήλωση για τον πρόγραμμα «Απόλλων» γίνεται στη Θεσσαλία και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες μιας περιοχής που δοκιμάστηκε σκληρά από τη θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου θα γνωρίσουν τη δυνατότητα της παραγωγής ενέργειας μέσα από τη συμμετοχή τους στις ενεργειακές κοινότητες και έτσι να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος της ενέργειας, αλλά και τον κίνδυνο της ενεργειακής φτώχειας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ευχαρίστησε την κ. Σδούκου για την επιλογή της Θεσσαλίας στην πρώτη ημερίδα, τόνισε ότι το πρόγραμμα «Απόλλων» είναι ένα πρόγραμμα που προωθεί τη συνένωση των ενεργειακών κοινοτήτων μέσω σχημάτων της αυτοδιοίκησης και με τον τρόπο αυτό την ένταξη όλο και μεγαλύτερων τμημάτων του πληθυσμού στη δυνατότητα της αυτοπαραγωγής ενέργειας.

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *