Στάση εργασίας του Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε. Τρικάλων για τις μετακινήσεις των Υπαλλήλων που εκτελούν εξωτερική εργασία

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Τρικάλων με απόφαση του Δ.Σ. συμμετέχει στην από κοινού εκκίνηση πολύμορφων κινητοποιήσεων 6 Ομοσπονδιών (Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε), (Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ), (Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε), (Π.Ο.ΜΗ.ΤΕ.Δ.Υ), (Π.Ε..Ο. Σ.Ε.Υ.ΠΕ.ΧΩ.), (Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ) και ζητά να δοθεί άμεσα λύση στις υπηρεσιακές μετακινήσεις των Υπαλλήλων που εκτελούν εξωτερική εργασία.

Στα πλαίσια αυτών των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε :

Kήρυξη Στάσης Εργασίας την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023, από την έναρξη της εργασίας έως τις 12.00 π.μ.
Παράσταση διαμαρτυρίας με επίδοση υπομνήματος στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη.
Από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 έως και 03-03-2023, οι υπάλληλοι θα εκτελούν εξωτερική υπηρεσία είτε «εντός έδρας», είτε «εκτός έδρας», μόνο με υπηρεσιακά αυτοκίνητα και οδηγό, σταματώντας κάθε χρήση ιδιωτικού αυτοκινήτου ή άλλου μέσου μετακίνησης και κάθε προπληρωμή από την τσέπη μας των εξόδων κίνησης (εισιτήρια, ξενοδοχεία, βενζίνες κλπ).

Πιο συγκεκριμένα αντιδρούν λαμβάνοντας υπόψη ότι:

οι υπάλληλοι χρηματοδοτούν από την τσέπη τους τηνμετακίνησή τους για την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών που υπηρετούν, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των μετακινήσεων σε όλες τις υπηρεσίες γίνεται με ΙΧ αυτοκίνητα καθώς οι υπηρεσίες διαθέτουν ελάχισταυπηρεσιακά οχήματα και οδηγούς,
η αποζημίωση των υπαλλήλων, που χρησιμοποιούν τα ΙΧ αυτοκίνητά τους για την εκτέλεση αρμοδιοτήτων τωνυπηρεσιών που υπηρετούν, δεν καλύπτει ούτε κατ’ ελάχιστο ταέξοδα των καυσίμων (0,15 €/χιλ.), στις δε κινήσεις σεαπόσταση       κάτω από 50 χιλ, στις λεγόμενες δηλαδήκινήσεις «εντός έδρας» η κατανάλωση καυσίμου και ηεπιβάρυνση του αυτοκινήτου είναι εντελώς δυσανάλογη.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, εκπρόσωποι του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Τρικάλων επέδωσαν υπόμνημα στον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκη, απαιτώντας την επίλυση ζητημάτων που αφορούν τιςμετακινήσεις των υπαλλήλων που εκτελούν εξωτερικήυπηρεσία αναφέροντας πως η ικανοποίηση τωναναφερόμενων αιτημάτων αφορά την αποτελεσματικότητα στη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών και τηνεξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την κατανόηση του προβλήματος και διαβεβαίωσε πως θα διαβιβάσει το αίτημα στην ΕΝ.ΠΕ και θα προχωρήσει σε ενέργειες προκειμένου το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών να δουν θετικά το αίτημα, ενώ οι εργαζόμενοι επιφυλάσσονται για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *