Σε πρόγραμμα Erasmus στα Σκόπια μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Λυκείου

Την Πέμπτη 19/10/2023, έπειτα από πρόσκληση του φορέα ArsPublika, μία ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του Εσπερινού Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Τρικάλων μετέβη στα Σκόπια της Β. Μακεδονίας, όπου παρευρέθηκε σε εκδήλωση διάχυσης του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “Love Music, Love Yourself”.

Εκτός από τον οργανισμό Ars Publika, στην κοινοπραξία συμμετείχαν ως εταίροι Δομές εκπαίδευσης από την Πολωνία (συντονιστές του προγράμματος), την Τουρκία, την Ισπανία και τη Ρουμανία. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο – κατάμεστο- αμφιθέατρο του Δημαρχείου των Σκοπίων και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν στο κοινό τα παραδοτέα του προγράμματος και η βασική ιδέα στην οποία βασίστηκε η ανάπτυξη του προγράμματος για τη θεραπευτική δύναμη της μουσικής ενάντια στο στρες, σε μαθητικούς πληθυσμούς γενικής και ειδικής εκπαίδευσης.

Παράλληλα, η ομάδα του σχολείου μας ξεναγήθηκε στην παλιά πόλη των Σκοπίων και στο μουσείο της Μητέρας Τερέζας, όπου πληροφορήθηκε για την ιστορία και το ανθρωπιστικό της έργο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον οργανισμό Ars Publika για την πρόσκληση και τη θερμή φιλοξενία, αλλά και τους εκπαιδευτικούς Αραμπατζή Μαρία, Μπετσιμέα Ζήση και Πατέρα Αναστασία όπως επίσης και τις μαθήτριες Μάτσι Ιουλία και Χριστοδούλου Αθηνά.

Ο Διευθυντής

Βασίλειος Γουγάς (ΠΕ86)

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *