Σε μια σημαντική συνάντηση για την ανακύκλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Δήμου Μετεώρων

Στην 14η πανελλήνια σύνοδο με τίτλο «Ανάκτηση και Ανακύκλωση – Η Ελλάδα μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων» συμμετείχε ο Δήμαρχος Δήμου Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Αλεξανδρούπολης στις 30/6, 1-2/7.

Κύριο θέμα της συνόδου ήταν η προώθηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, όπως αυτή καθορίζεται από το νέο εθνικό σχέδιο «ΕΣΔΑ» και την πρόσφατη νομοθεσία.

Μεταξύ άλλων τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

Διαχείριση αστικών αποβλήτων
Διαχείριση υγρών αποβλήτων
Πράσινες γωνιές ανακύκλωσης
Έξυπνες γωνιές ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών
Ανακύκλωση και διαχωρισμός απορριμμάτων
Παραγωγή βιοαερίου από την επεξεργασία απορριμμάτων
Κυκλική οικονομία
Συμμετοχή και βελτίωση της διαχείρισης απορριμμάτων

Σε μια σύγχρονη κοινωνία η διαχείριση απορριμμάτων αλλάζει ριζικά. Σε μία μετάβαση στο νέο ΕΣΠΑ θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα στο κομμάτι του περιβάλλοντος, της ενέργειας και των απορριμμάτων με την κινητοποίηση όλων θα πρέπει να πετύχουμε υψηλότερα ποσοστά ανακύκλωσης προς όφελος όλων.

Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τη δυνατότητα που μας δίνουν οι τεχνολογικές εξελίξεις ήταν το γενικό συμπέρασμα της συνόδου.

Παράλληλα ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τη ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης μία σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων που κατασκευάστηκε δίπλα στον παλιό ΧΥΤΑ με κόστος κατασκευής που αγγίζει τα 23 εκατομμύρια ευρώ.

Στόχος της χώρας μας είναι η αξιοποίηση προγραμμάτων ανακύκλωσης έτσι ώστε να αλλάξουμε σελίδα στη διαχείριση των αποβλήτων και ως το 2030 το ποσοστό ταφής των αποβλήτων να φτάσει στο 10%.

Από το γραφείο του Δημάρχου

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *