Σε ημερίδα του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής οι Τρικαλινοί Ιεροψάλτες

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Ν Τρικάλων Ιωάννης ο Δαμασκηνός κ. Αθανάσιος Γ Δημητρίου και ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας κ. Παπαγιάννης Βασίλειος, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 παραβρέθηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε  ο Σύνδεσμός  Ιεροψαλτών Αττικής σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην περιοχή Ρουφ, με θέμα: «Ιεροψάλτης: η λεπτή διάκριση λειτουργού-εργαζομένου», Στην ημερίδα έγκριτοι νομικοί προσπάθησαν να   οριοθετήσουν  εν πολλοίς τις έννοιες του λειτουργήματος και της εργασίας των ιεροψαλτών. Κοσμογονικές αλλαγές, σε παγκόσμιο επίπεδο, μετέβαλαν δραματικά την κοινωνική και οικονομική ισορροπία και επηρέασαν την Ιεροψαλτική Κοινότητα, η οποία πλέον επιβάλλεται να επανασυστηθεί στην κοινωνία με σύγχρονους όρους, χωρίς να απολέσει την ταυτότητά της, και, ταυτόχρονα, να αντιμετωπίσει τις εργασιακές προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος, στα πλαίσια εποικοδομητικού διαλόγου με την επίσημη Εκκλησία και Πολιτεία.
Εισηγητές της ημερίδας ήταν οι έγκριτοι νομικοί κ.κ. Παναγιώτης Τζαμτζής, Σπυρίδων Καμπίτσης και Αικατερίνη Τσουράκη, οι οποίοι  προέβαλλαν και συγκεκριμένες προτάσεις, ούτως ώστε να τεθεί η ορθή βάση ενός ολοκληρωμένου και γόνιμου διαλόγου για την οριστική επίλυση του λεγομένου «Ιεροψαλτικού ζητήματος», γεγονός που αποτελεί και προσωπική επιθυμία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό του Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Θεολόγου Αλεξανδράκη, ο Οποίος εξήρε το έργο, που επιτελούν οι Ιεροψάλτες τόσο στην Θεία Λατρεία, όσο και στην ενοριακή ζωή, και επεσήμανε την αναγκαιότητα ενότητας και συναλληλίας, ώστε, μέσα στην δύσκολη εποχή που βιώνουμε, όλα τα προβλήματα, τα οποία αναφύονται, να αχθούν σε αίσιο πέρας.
Την επόμενη ημέρα επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμο και τον Διευθυντή του Ι.Π.Ε π. Θεολόγο Αλεξανδράκη και συζήτησαν για την συνεργασία του Ι.Π.Ε και του Σωματείου για την  διοργάνωση επιμορφωτικών προγραμμάτων για τους Ιεροψάλτες των Τρικάλων
ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *