“Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις, Πρόληψη HIV/Ηπατίτιδες και Αντισύλληψη στην εφηβεία”

Ενημέρωση στο 4ο Πειραματικό ΓΕΛ Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» για τις “Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις, Πρόληψη HIV/Ηπατίτιδες και Αντισύλληψη στην εφηβεία”

Η ενημέρωση των μαθητών με παροχή εμπεριστατωμένηςεπιστημονικής γνώσης και έγκυρης πληροφόρησης από Επιστήμονες Υγείας είναι κρίσιμης σημασίας.

Το θέμα “Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις, Πρόληψη HIV/Ηπατίτιδες και Αντισύλληψη στην εφηβεία” αποτελούν αντικείμενο μεγάλου ενδιαφέροντος στην εφηβεία αλλά και βασικούς πυλώνες της υγείας του ανθρώπου γενικότερα.

Η συνεργασία του 4ου Πειραματικού ΓΕΛ Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» σε προγράμματα Αγωγής Υγείας  με τις νοσηλεύτριες του Γραφείου Ελέγχου & Πρόληψης Λοιμώξεων του Γ.Ν. Τρικάλων Καταφυγιώτη Βασιλική και Κατσή Χριστίνα είναι θαυμάσια καθώς με την άρτια κατάρτισή τους δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν στην κατάκτηση των γνώσεων με προβληματισμό, αναζήτηση, διερεύνηση, συνεργασία. Οι δύο νοσηλεύτριες  έχουν την έγκριση για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στο θεματικό άξονα “Σεξουαλική & Αναπαραγωγική Υγεία” για τη θεματολογία “Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις, Πρόληψη HIV/Ηπατίτιδες και Αντισύλληψη στην εφηβεία”.  

Το εκπαιδευτικό υλικό που παρουσιάστηκε στους μαθητές προέρχεται από το Υπουργείο Υγείας και είναι αναρτημένο στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου. Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης δόθηκε η δυνατότητα για διάδραση, και οι μαθητές/τριες απηύθυναν ερωτήσεις και  τους  δόθηκαν διευκρινίσεις για να μπορέσουν να λύσουν αρκετές απορίες που σχετίζονται με τη θεματολογία “Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενες Λοιμώξεις, Πρόληψη HIV/Ηπατίτιδες και Αντισύλληψη στην εφηβεία”.  

Ευχαριστούμε τις νοσηλεύτριες που διέθεσαν το πρωινό στους μαθητές /τριές μας όλων των τάξεων και  ενθάρρυναν  τους μαθητές/τριές μας σε όλες τις προσπάθειές τους για γνωσιακή, κοινωνική, συναισθηματική, αισθητική ανάπτυξη παρέχοντας ερεθίσματα, διατυπώνοντας ιδέες, συμμετέχοντας στη διερεύνηση προβληματισμών τους. Είναι προφανές ότι οι προσκεκλημένες μας  χαρακτηρίζονται από αυτοσυνειδησία, αγάπη και υπευθυνότητα για το έργο τους, και με συνεχή αναστοχασμό για την εφηβεία επιτυγχάνουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *