Πόλεμος στην Ουκρανία – Ζελένσκι στους ηγέτες της Ευρώπης: Βοηθήστε να σταματήσουμε την ρωσική πολεμική μηχανή γιατί μετά… οι Ρώσοι θα έρθουν σε σας

Νέα δραματική έκκληση του Ουκρανού προέδρου στους ηγέτες της Δύσης – «Μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη δολοφονία ανθρώπων» τονίζει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Νέο μήνυμα στους ηγέτες της Βόρειας Ευρώπης έστειλε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι το πρωί της Τρίτης σε συνεδρίαση των ηγετών της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης (JEF) στο Λονδίνο, μέσω βιντεοσύνδεσης, καλώντας για περισσότερη υποστήριξη στον αγώνα της χώρας, ενώ προειδοποίησε ότι η Ρωσία μπορεί να στοχεύσει άλλα μέρη της Ευρώπης.

«Μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη ρωσική πολεμική μηχανή, μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη δολοφονία ανθρώπων», είπε, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν «πιο εύκολο να το κάνουμε μαζί».

«Γιατί αλλιώς, θα έρθουν σε εσάς» συμπλήρωσε.

Ο Ζελένσκι είπε ότι εάν η Ευρώπη δεν πάρει θέση τώρα, η Ρωσία θα στοχεύσει άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Όλοι είμαστε οι στόχοι της Ρωσίας… βοηθήστε τον εαυτό σας, βοηθώντας εμάς», είπε.«Γνωρίζετε το είδος του οπλισμού που χρειαζόμαστε…χωρίς τη στήριξή σας θα είναι πολύ δύσκολο, είμαι πολύ ευγνώμων, αλλά θέλω να πω ότι χρειαζόμαστε περισσότερα…Πραγματικά ελπίζω ότι θα είστε σε θέση να βελτιώσετε αυτό το πλαίσιο και θα δείτε πώς αυτό θα προστατεύσει την ασφάλειά σας».
Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ήταν μεταξύ των ηγετών που άκουσαν τη συνεδρίαση της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης, συμφώνησε ότι είναι μια «στιγμή απελπισίας». Απαντώντας στον Ζελένσκι, είπε ότι οι ηγέτες «πρέπει να προσπαθήσουν να κάνουν περισσότερα για να σας υποστηρίξουν».
πηγη protothema.gr
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *