Κλιματική αλλαγή και πως θα αντιμετωπίσουμε τις φυσικές καταστροφές

Μια βαρύνουσας σημασίας ομιλία πραγματοποίησε το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια,  υπό  την αιγίδα του Υπουργείου  Ψηφιακής Διακυβέρνησης το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη. Συγκεκριμένα 12 διακεκριμένοι καθηγητές Πανεπιστημίου έδωσαν απαντήσεις και λύσεις στο τεράστιο πρόβλημα που δεν είναι άλλο από την κλιματική αλλαγή και οι αρνητικές συνέπειες αυτής που της βιώσαμε με τον χειρότερο τρόπο στην Θεσσαλία. Χαιρέτισε στην αρχή ο συντονιστής της εκδήλωσης  Γιώργος Χαρίσης ενώ την κουβέντα συντόνισαν οι Δημοσιογράφοι Δημήτρης Παδιός και Βιβή Μαργαρίτη. Μίλησαν για το μείζον θέμα οι Κωνσταντίνος Βουβαλίδης: Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μέλος ΔΕΠ του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, στη βαθμίδα του Λέκτορα, με γνωστικό αντικείμενο “Φυσική Γεωγραφία – Μορφοτεκτονική, με έμφαση στην επεξεργασία και ανάλυση ψηφιακών δεδομένων.

Ιάκωβος Γκανούλης: Ομότιμος Καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Διδάκτωρ των Φυσικών Επιστημών (Doctorat d’Etat) του Πανεπιστημίου Paul Sabatier της Τουλούζης (Γαλλία) και Επισκέπτης Καθηγητής των Πανεπιστημίων Erlangen (Γερμανία), πρώην Ειδικός Γραμματέας της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Δημήτρης Εμμανουλούδης: Δασολόγος – Υδρολόγος, Καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος. Διευθυντής του Εργαστηρίου «Υδρομετεωρολογικών Καταστροφών και Παρακολούθησης της Κλιματικής Αλλαγής», και Διευθυντής του Εργαστηρίου «Ανάλυσης και Διαχείρισης Φυσικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών».  Αντικείμενο της έρευνάς του είναι η Αντιπλημμυρική Προστασία και η διαχείριση Φυσικών Καταστροφών Υδρολογικής προέλευσης.

 

Αντιγόνη Ζαφειράκου: Αν. Καθηγήτρια του τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ, συντονίστρια του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια και της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ιφιγένεια Κάγκαλου: Καθηγήτρια Πολυτεχνικής Σχολής  ΔΠΘ, Μέλος της Εθνικής Επιτροπής  ΦΥΣΗ, π. Πρόεδρος Φορέα Διαχείρισης Κάρλας, Συντονίστρια της Επιτροπής Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Νέστου- Βιστωνίδας και Ροδόπης. 

 

Καλλιόπη Κράβαρη: Δρ. Πληροφορικής ΑΠΘ, Αναπ. Δ/ντρια εργαστηρίου “Ανάλυσης και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών – ASSIST”

 

 

Φαίη Μακαντάση: Διευθύντρια Ερευνών στον Ερευνητικό Οργανισμό διαΝΕΟσις.

 

Βασιλική Μπίλη:  Διδάκτωρ Πολ. Μηχανικός  του Πολυτεχνείου Αachen, Γερμανίας.   Μέλος του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού της Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής «Συνήγορος του Πολίτη» στον Κύκλο «Ποιότητας Ζωής».

Παναγιώτης Νάστος: ΔιευθυντήςΚλιματολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μετεωρολόγων.

Ιωάννης Παπαδόπουλος: Καθηγητής, Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ελένη Παπαδοπούλου: Καθηγήτρια, Τμήμα Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Άνθιμος Σπυρίδης: Δρ. Διπλ. Αγρονόμος – Τοπογράφος Μηχανικός M.Sc. Εγγείων Βελτιώσεων – Υδραυλικής  Α.Π.Θ. Ph.D. Πολυτεχνικής Σχολής  Α.Π.Θ.

Δείτε τι δήλωσαν στην κάμερα του trikalaculture.gr οι Γιώργος Χαρίσης, Κωνσταντίνος Βουβαλίδης, Ιφιγένεια Κάγκαλου, Ιωάννης Παπαδόπουλος και Καλλιόπη Κράβαρη. 

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *