«Πυρετός» προετοιμασιών για το τρικαλινό παζάρι

Δύο χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας ήταν αρκετά. Το περίφημο παζάρι των Τρικάλων, το μόνο με δικό του τραγούδι, ετοιμάζεται να υποδεχθεί ξανά τους δεκάδες χιλιάδες φίλους και φίλες του. Οι ετοιμασίες βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους και από την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου 2022, η περιοχή του συνοικισμού των Καρυών θα πλημμυρίσει από επισκέπτες/τριες.


Τόσο από τα Τρίκαλα, όσο και από τα χωριά και τις γύρω περιοχές, το παζάρι – η εμποροπανήγυρη – είναι κομβικό σημείο. Εξάλλου, ήταν πάντα ταυτόσημο με την έναρξη της φθινοπωρινής περιόδου.
Τα σχολεία ανοίγουν, η εμπορική δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί μετά τις θερινές εκπτώσεις, ο χειμώνας έρχεται και το παζάρι αποτελούσε και αποτελεί πόλο έλξης. Είτε για αγορές είτε για διασκέδαση, ο χώρος στις Καρυές τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί εμπόρους, επιτηδευματίες, επιχειρηματίες, επιχειρήσεις της εστίασης, μικροπωλητές, πλανόδιους και χιλιάδες επισκέπτες/τριες.


Ο Δήμος Τρικκαίων είχε ξεκινήσει από το καλοκαίρι όλες τις σχετικές διαδικασίες για τις δημοπρατήσεις θέσεων, λούνα παρκ και εργολάβων. Οι ετοιμασίες ξεκίνησαν, το στήσιμο των παραγκών ολοκληρώθηκε, οι ηλεκτρολογικές εργασίες ολοκληρώνονται, ήδη κάποιοι έχουν μεταφέρει στο παζάρι, τα προς πώληση προϊόντα τους.
Ο Δήμος Τρικκαίων κινητοποιεί σειρά υπηρεσιών (Οικονομική Υπηρεσία, Δημοτική Αστυνομία, τμήμα Καθαριότητας κ.α.), προκειμένου, και αυτή η διοργάνωση να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.
Και ο χρόνος μετρά αντίστροφα, για μια ακόμη φθινοπωρινή γιορτή, που διοργανώνεται παράλληλα με την Εβδομάδα Κινητικότητας του Δήμου Τρικκαίων και με τη 2η Πανελλήνια Συνάντηση Διδύμων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *