Πρόσβαση στα εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας κανάλια σε μόνιμους και μη κατοίκους

Ο Δήμος Μετεώρων αξιοποιώντας στο έπακρο το πρόγραμμα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης μετά από συστηματική δουλειά και καταγραφή όλων των αναμεταδοτών τηλεοπτικής κάλυψης του Δήμου, έχει αποστείλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και στοιχεία που ζητήθηκαν από το υπουργείο ούτως ώστε να χρηματοδοτηθεί από το παρόν πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης:

Προχωρώντας στο επόμενο κρίσιμο βήμα, προκειμένου να διασφαλισθεί το δικαίωμα όλων των συμπολιτών μας οι οποίοι κατοικούν στις λευκές περιοχές, μόνιμα ή μη, στην ελεύθερη και πλήρη πρόσβαση στην τηλεοπτική ενημέρωση και ψυχαγωγία, τόσο μέσω των εθνικών αλλά και των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, το άρθρο 108 του ν.4915/2022 (Α’ 63) εισάγει, πλέον, τη δυνατότητα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να χρηματοδοτούν τα πάσης φύσης κόστη για την προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία, αναβάθμιση και συντήρηση των Σταθμών Συμπληρωματικής Κάλυψης (Σ.Σ.Κ.) για την ομαλή μετάδοση του τηλεοπτικού σήματος. Η ρύθμιση αυτή, ουσιαστικά, ολοκληρώνει το πρόγραμμα των «Λευκών Περιοχών», δίνοντας σε όλους τους κατοίκους των οικισμών αυτών (μόνιμους και μη) πρόσβαση στα εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας κανάλια.

Επιπλέον, ξεκινά άμεσα η διαδικασία έκδοσης της προβλεπόμενης στον νόμο κοινής υπουργικής απόφασης, για την οικονομική υποστήριξη των ο.τ.α. στην αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας, μέσα από πόρους του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης να καταστεί εφικτή η διαστασιολόγηση του έργου και ακολούθως η χρηματοδότησή του.

Από το γραφείο του Δημάρχου

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *