Πρωτοβουλία της Κατερίνας Παπακώστα, για την ίδρυση ορεινών Δήμων στο Ν. Τρικάλων.

Περιοδείες ουσίας και όχι για το θεαθήναιπραγματοποίησε όλο το καλοκαίρι η Βουλευτής Τρικάλων κα. Κατερίνα Παπακώστα, όπου εκτός από τη προβολή του κυβερνητικού έργου, κατέγραψε αναλυτικά μετά από ενδελεχή συζήτηση με τους κατά τόπους θεσμικούς παράγοντες της αυτοδιοίκησης και τους απλούς πολίτες, τα προβλήματα που υφίστανται στις τοπικές κοινωνίες απόρροια των δυσλειτουργιών που ταλανίζουν τον Α` Βαθμό Αυτοδιοίκησης.

Βασική διαπίστωση είναι το γεγονός, ότι  η πληθώρα  των  ορεινών χωριών και οικισμών, οι μεγάλες αποστάσεις αυτών από τα κέντρα των Δήμων Πύλης – Μετεώρων, αλλά και η  διαφορετικότητα πολλές  φορές  των  αναγκών  σε  σχέση  με τα  χωριά του κάμπου ,καθιστούν επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας δύο επιπλέον ορεινών Δήμων για την αποτελεσματικότερη διαχείριση  της  καθημερινότητας και  την  αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Η εμφανής παραμέληση σε θέματα οδοποιίας, καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού  ,ύδρευσης, κοπής χόρτων, έλλειψη τηλεοπτικού και  ιντερνετικού σήματος στα περισσότερα χωριά, αλλά και η ανάγκη υλοποίησης μικρής κλίμακας τεχνικών έργων σε αυτά, θα μπορούσαν  επίσης  να  διευθετηθούν  σε ένα σημαντικό βαθμό με  την διασφάλιση μιας σχετικής, έστω  και μικρής κλίμακας,  οικονομικής αυτοτέλειας  των Προέδρων  των Κοινοτήτων, προερχόμενη προφανώς από το ποσοστό κρατικών χρηματοδοτήσεων, που απευθύνονται στους αντίστοιχους  Δήμους.

Κλείνοντας, η Βουλευτής δεσμεύτηκε, να μεταφέρει τους προβληματισμούς και τις ανάγκες των κατοίκων στους αρμόδιους Υπουργούς και να  επικοινωνήσει  άμεσα  με όλους τους  αρμόδιους  φορείς του Νομού μας , όπως  τον Υπουργό  Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα, τους  Βουλευτές  κ.Λιούτα και  κ. Παπαδόπουλο, τον  Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, τον  Αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχαλάκη, τον Πρόεδρο της  ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου, τους Δημάρχους Πύλης κ. Μαράβα και  Μετεώρων κ. Αλέκου κτλ, για τη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου διεκδίκησης σε  κεντρικό επίπεδο  μέτρων  για  την  ενίσχυση  τουορεινού  όγκου του Νομού  μας, προκειμένου  αυτός  να  εξέλθει  από την  απομόνωση  και τον μαρασμό  στον οποίο έχει  περιέλθει.

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *