Προτάσεις του Βασίλη Τσιούτσια για την καθαριότητα και την ανακύκλωση

Η έλλειψη καθαριότητας είναι ένα από τα προβλήματα στα Τρίκαλα.

Πιστοί στο όραμά μας για ισόρροπη ανάπτυξη στην πόλη, καθιερώνουμε τον θεσμό του “Βοηθού του Δημότη”, μια εξειδικευμένη υπηρεσία προς τους πολίτες, ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να απευθύνονται άμεσα στον Δήμο για ζητήματα καθαριότητας και καθημερινότητας, σε όποια συνοικία, σε όποια γειτονιά κι αν μένουν.

Σε συνδυασμό με δράσεις για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, της κυκλικής οικονομίας, αλλά και τον εξορθολογισμό της διαχείρισης του τομέα Καθαριότητας του Δήμου Τρικκαίων, αντιμετωπίζουμε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης μας. «Βοηθός του Δημότη» Καθιέρωση του «Βοηθού του Δημότη», με αρμοδιότητα την παρακολούθηση κοινόχρηστων χώρων: καθαριότητα, πράσινο, αστικός εξοπλισμός, φωτισμός, γκράφιτι. Ο «Βοηθός Δημότη» καταγράφει κάθε πρόβλημα που συναντά στην περιοχή ευθύνης του και φροντίζει για την αποκατάστασή του το συντομότερο δυνατό.

Οι κάτοικοι αποκτούν τον δικό τους άνθρωπο του Δήμου, στον οποίο μπορούν να απευθύνονται άμεσα. Λαμβάνοντας υπόψη έναν ρεαλιστικό αριθμό υπαλλήλων που μπορούν να στελεχώσουν τη συγκεκριμένη Υπηρεσία, καθώς και τις ανάγκες των γειτονιών της πόλης, στον «Βοηθό του Δημότη» θα απασχοληθούν περί τους 40 δημοτικούς υπαλλήλους. Πάρκο Ανακύκλωσης Τα Πάρκα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης είναι προορισμοί για νέους ανθρώπους, μαθητές και τις οικογένειές τους, αποτελώντας πολυχώρο ανακύκλωσης. Εκεί μπορούν, μεταξύ άλλων, να επιστρέφουν χύδην τις προς ανακύκλωση συσκευασίες. Επίσης το Πάρκο μπορεί να αποτελεί κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για μαθητές, εργαστήρι καλλιτεχνικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, όπου κατασκευάζονται προϊόντα και έργα τέχνης με χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, κέντρο βιωματικών παιχνιδιών κ.τ.λ.

Ανταποδοτική ανακύκλωση Με την παροχή κινήτρων, κάτοικοι, αλλά και επιχειρήσεις μπορούν να συμμετέχουν ακόμη πιο αποτελεσματικά και σε μεγαλύτερους αριθμούς στη σύγχρονη διαχείριση των αστικών αποβλήτων. Όσο περισσότερο ανακυκλώνουν, τόσο περισσότερα θα κερδίζουν σε έκπτωση για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών από τις δεκάδες μεγάλες, αλλά και τοπικές επιχειρήσεις που μετέχουν στο πρόγραμμα ανταποδοτικότητας.

Η αποκομιδή θα γίνεται με ραντεβού, σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες. Το ανακυκλώσιμο υλικό θα ζυγίζεται και, αναλόγως με την ποσότητα, θα πιστώνονται πόντοι στον λογαριασμό του κάθε σπιτιού. Παράλληλα, προτείνουμε τη δημιουργία ειδικού προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο Βασίλης Τσιούτσιας είναι φαρμακοποιός και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νίκου Σακκά «Επανεκκίνηση v.3»

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *