Προς συνεργασία Δήμου Τρικκαίων – ΣΕΓΑΣ για αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου

Τρικάλων «Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα»

Την έναρξη συζητήσεων που θα οδηγήσουν σε ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων, σηματοδότησε η επίσκεψη της προέδρου του ΣΕΓΑΣ κ. Σοφίας Σακοράφα στον Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά.
Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 η κ. Σακοράφα συναντήθηκε με τον Σακκά στο Δημαρχείο, ευχαριστώντας τον, κατ’ αρχάς, για την ονοματοδοσίατου Σταδίου και με το δικό της όνομα. Ως γνωστόν, τον Ιούλιο του 2023, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων ομόφωνα ονοματοδότησε το Στάδιο με τα ονόματα των δύο παγκόσμιων τρικαλινών πρωταθλητών στίβου, της Σοφίας Σακοράφα (ακοντισμός) και του Χρήστου Παπανικολάου (άλμα επί κοντώ).
Στο θέμα των υποδομών, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, αναφέρθηκε εκτενώς στην επιθυμία της Ομοσπονδίας, για αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου, με τελικό στόχο, την πραγματοποίηση αγώνων υψηλών απαιτήσεων, όχι μόνο σε επίπεδο πανελληνίων πρωταθλημάτων. Τόνισε, δε, τη σημασία που έχει για την ίδια η ενίσχυση της γενέτειρας πόλης, που μπορεί να χαρακτηριστεί και γενικότερα ως «αθλητομάνα». Ο κ. Σακκάς από την πλευρά του επεσήμανε ότι ησυγκεκριμένη πρόταση συνεργασίας αναβαθμίζει συνολικότερα τον στιβικό αθλητισμό στα Τρίκαλα.
Ετσι, αναλύθηκαν τρόποι περαιτέρω συνεργασίας, προκειμένου να βρεθεί η φόρμουλα που θα αναβαθμίσει το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων. Συζητήθηκαν, ακόμη, γενικότερα ζητήματα αθλητικού τουρισμού και διοργανώσεων στον Δήμο Τρικκαίων.
Η κ. Σακοράφα επέδωσε στον κ. Σακκά ένα αναμνηστικό μετάλλιο.
Παρέστησαν, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων, Μιχάλης Λάππας, το στέλεχος του Δήμου Τρικκαίων ο κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο β΄ αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Ιάκωβος Πετσούλας (υπεύθυνος για τα αγωνίσματα στίβου), ο κ. Δημήτρης Χαχάμης, συντονιστής επιτροπής αγώνων δρόμου και βουνού της Ομοσπονδίας, ο κ. Γ. Κοντονάσιος, συνεργάτης του ΣΕΓΑΣ και ο κ. Δημήτρης Σιούλας, καθηγητής ΤΕΦΑΑ και προπονητής του ΓΣΤ.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *