Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων σε δάση του Ν. Τρικάλων

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΤΡΙΚΑΛΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ ΣΕ ΔΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

 

Με βάση τις αποφάσεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνουπυρκαγιάς, καθώς και τις μετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης, μετά από εισήγηση της ΠΥ Νομού Τρικάλων και των δασικών υπηρεσιών, αποφάσισε να θέσει σε ισχύ την προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίαςοχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και ευπαθείς περιοχές του νομού Τρικάλων, για το διάστημα από 21-8-2023 και μέχρι και Παρασκευή 25/8/2023 εφόσον υπάρχει οΥψηλός Κίνδυνος κατηγορίας 3.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α που εποπτεύουν τηναπαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικώνοικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Επιπλέον, απαιτείται μεγάλη προσοχή σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων , προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια.

 

 ΟΑντιπεριφερειάρχης ΠΕΤρικάλων

Χρήστος Μιχαλάκης

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *