ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 8ου ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Σάββατο 8 Ιουλίου

17:45 ΕΝΑΡΞΗ

18:00 ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ:

Ένα δίωρο βιωματικό εργαστήρι ανοιχτό για όλα τα παιδιά, με στόχο την κατανόηση των νοημάτων της διαφορετικότητας, της αποδοχής και της συμπερίληψης και παράλληλα την ανάδειξη της ενσυναίσθησης.

18:15 ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ:

Εργαστήριο για γονείς και παιδιά: «Γιατί δε με ακούει» Συζητάμε με τον παιδοψυχίατρο-οικογενειακό ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Φιλοκώστα, του Κέντρου Ημέρας Παιδιού και Εφήβου της Κινητής Μονάδας Νομού Τρικάλων, για τη σχέση γονέα – παιδιού.

19:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

Τα Δικαιώματα, οι Ελευθερίες και τα Κινήματα σήμερα. Συζητάμε με τους: Γιάννη Ελαφρό, δημοσιογράφο και Χρήστο Λάσκο, οικονομολόγο.

21:15. ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Ρίτα Αντωνοπούλου και Ρεβάνς
Ικαριώτικο γλέντι

Κυριακή 9 Ιουλίου

17:45 ΕΝΑΡΞΗ

18:00. ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ:

Δραστηριότητες – έκπληξη! Παιχνίδι, ομαδικότητα και αλληλεγγύη με τα χρώματα της φαντασίας και των παιδικών ονείρων. Γιατί την ομορφιά του κόσμου τη βλέπεις στο παιδικό χαμόγελο!

18:15. 1ο ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ:

Εργατικά σχήματα Τρικάλων. Συζητάμε για την κοινή μας δράση ενάντια στον σύγχρονο εργατικό μεσαίωνα που διαμορφώνεται με επιστέγασμα τον νόμο Χατζηδάκη, που επισφραγίζει και επεκτείνει την ατελείωτη «μαύρη» εργασία, την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και επιδιώκει να βάλει στον γύψο τη συνδικαλιστική δράση, τους αγώνες και τις απεργίες και την ίδια τη λειτουργία των σωματείων.

18:15. 2ο ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ:

Η αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος: προσπάθειες στέρησης σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων (αμβλώσεις, ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, έμφυλη βία). Η Φυλική Αταξία, συζητά με τη Σοφία Μπέμπεζα, θεωρητικό της τέχνης/πολιτισμικών σπουδών, εικαστικό, και επιστημονική συνεργάτιδα του Κέντρου για τα Έμφυλα δικαιώματα και την Ισότητα ΔΙΟΤΙΜΑ.

19:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

Φράχτες και πνιγμένοι/πνιγμένες στη Μεσόγειο αλλά και εργατικά χέρια που τους λείπουν. Το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα σήμερα. Συζητάμε με τους: Απόστολο Καψάλη, καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Άχιμ Ρολλχόιζερ, μέλος της Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στα Pushbacks και τη Συνοριακή Βία.

21:15. ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ:

ΚακοτέχνηςΠαράξενοςUnder Pressure
Μαριοννέτες
Κάπα Ξήγα

Στον χώρο του Φεστιβάλ και τις δύο ημέρες θα φιλοξενούνται επίσης βιβλιοπωλείο και προϊόντα από τη ΒΙΟ.ΜΕ. ενώ παράλληλα θα λειτουργούν οι εκθέσεις φωτογραφίας και σκίτσου:

«Πλάθουμε Ουτοπίες για να Ξορκίσουμε τη Δυστοπία» από τις εκδόσεις του Κάμπου.
«Ματωμένα πορτρέτα» του ζωγράφου Δημήτρη Αστερίου ως αντίδραση στη ρατσιστική βία και τον φασισμό.
https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *