ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Erasmus ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΗΝ ΣΕΒΙΛΛΗ

Η πρώτη φάση της κατάρτισης για το σχολικό έτος 2022-23 μέσα από το πρόγραμμα Erasmus+ ολοκληρώθηκε  με την συμμετοχή 14 μαθητών και 7 καθηγητών του τομέα Μηχανολογίας του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων στην Σεβίλλη της Ισπανίας

Το πρόγραμμα αυτό με τίτλο «CARMECHANICS» ξεκίνησε στις 12/11/2022 και ολοκληρώθηκε στις 27/11/2022 και περιλάμβανε ένα συνδυασμό θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων και στοχευμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις.

 Υπεύθυνος οργανισμός υποδοχής για το πρόγραμμα ήταν ο εκπαιδευτικός οργανισμός TALENTLAB SPAIN, με έδρα την Σεβίλλη και με μεγάλη εμπειρία σε υλοποίηση προγραμμάτων κινητικότητας Erasmus+, ο οποίος οργάνωσε την κατάρτιση και φρόντισε για την σωστή υλοποίηση του προγράμματος.

Οι 14 μαθητές και οι 7 καθηγητές του τομέα Μηχανολογίας είχαν την ευκαιρία  να καταρτιστούν στα εργαστήρια του Colegio Salesianos SantisimaTrinidad, ενός σχολείου που έχει μαθητές από όλες τις βαθμίδες της εκπαιδευσης (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και επαγγελματικό λύκειο).

Κατά την διάρκεια της κατάρτισης οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων έκαναν από κοινού μαθήματα στα εργαστήρια αυτοκινήτου με τους Ισπανούς μαθητέςδίνοντας ευκαιρία στους καθηγητές για να συγκρίνουν τα μαθήματα του τομέα Μηχανολογίας και αυτοκινήτου με τα αντίστοιχα του Ισπανικού σχολείου και να δουν τις διαφορές στα εκπαιδευτικά συστήματα και στην πρόσβαση στα πανεπιστήμια.

Στα εργαστήρια του Colegio Salesianos SantisimaTrinidad, οι μαθητές εργάστηκαν πάνω σε αντικείμενα τα οποία δεν υπάρχουν στο αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου μας, όπως βαφές αυτοκινήτου, εγκατάσταση ηχοσυστημάτων, έλεγχος και λειτουργεία κλιματιστικών αυτοκινήτων και άλλα πολλά και συνεργάστηκαν αρμονικά με τους Ισπανούς μαθητές όχι μόνο στα εργαστήρια αλλά και σε αθλητικές δραστηριότητες στο σχολείο.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της δεκαπενθήμερης παραμονής τους στην Ισπανία, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν σπουδαία μνημεία της Σεβίλλης, όπως τον Καθεδρικό Ναό και την Giralda, το ανάκτορο Alcazarκαι τους εκπληκτικούς κήπους του, την Plazza de Espania και το πάρκο της Maria Louisa και άλλα πολλά. Ακόμα, περιπλανήθηκαν στα δρομάκια και στις γειτονιές της πόλης, στις όχθες του Guadalquivir και γεύθηκαν τα ιδιαίτερα ισπανικά φαγητά.

Το πρόγραμμα κατάρτισης υλοποιήθηκε άψογα και σε άριστη συνεργασία με τον φορέα υποδοχής TALENTLAB SPAIN, όπως άλλωστε και όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, δίνοντας την δυνατότητα κάθε χρόνο σε 30-40 μαθητές όλων των ειδικοτήτων να καταρτιστούν στον εξωτερικό.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατάρτισης στη Βαρκελώνη είναι οι: ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΓΚΟΥΖΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΜΕΝΗΤΣΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΜΟΥΤΣΙ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΡΕΝΙΣ ΜΟΥΤΣΑ, ΛΑΖΑΡΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΠΙΖΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΕΤΟΥΚΙ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΡΑΜΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, ΣΒΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΝΙΚΛΗΤΣΙΩΤΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *