«Πράσινο φως» για παρελάσεις σχολείων

Πράσινο φως» για τη διεξαγωγή της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης στη Μαγνησία για την εθνική επέτειο της ελληνικής επανάστασης, έδωσε το υπουργείο Παιδείας το οποίο απέστειλε χθες έγγραφο στις τοπικές διευθύνσεις εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Το υπουργείο ενημερώνει πως η παρέλαση μπορεί να διεξαχθεί κανονικά, χωρίς μάλιστα να υπάρχουν κάποιοι χρονικοί ή άλλους είδους περιορισμοί.
Επομένως θα είναι η πρώτη παρέλαση που θα γίνει στον Βόλο μετά από 2,5 χρόνια, καθώς η τελευταία πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2019, ενώ μετά ακολούθησε η καραντίνα λόγω της πανδημίας.
«Επιστρέφουμε στις παρελάσεις, όπως τις γνωρίζαμε προ πανδημίας» ανέφερε ο διευθυντής διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας προσθέτοντας πως «το έγγραφο που λάβαμε από το υπουργείο παιδείας δεν αναφέρει κάποιους περιορισμούς».
Ήδη χθες στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας έγινε μια πρώτη σύσκεψη για τη διεξαγωγή της παρέλασης, ενώ ενημερώθηκαν και τα σχολεία, όπου βέβαια εδώ και λίγες μέρες είχαν αρχίσει να προετοιμάζονται κάνοντας πρόβες, αφού ο χρόνος που απομένει πλέον μέχρι τη διεξαγωγή της παρέλασης είναι πολύ λίγος.
Τον περασμένο Οκτώβριο είχε προγραμματιστεί επίσης να γίνουν μαθητικές παρελάσεις. Μάλιστα τότε υπήρχε η πρόβλεψη ότι η παρέλαση θα διαρκούσε 45 λεπτά και ότι θα έπρεπε να περιοριστεί ο αριθμός των πολιτιστικών σωματείων.
Ελάχιστες, όμως μέρες πριν την παρέλαση, αποφασίστηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η μη διεξαγωγή τους σε όλες τις θεσσαλικές πόλεις και δήμους για να μην υπάρχει διασπορά του κορωνοϊού.
Βέβαια σε άλλες περιφέρειες παρελάσεις έγιναν.
Τώρα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου δεν υπάρχει χρονικός ή κάποιος άλλος περιορισμός.

Ο περιφερειάρχης

Βέβαια το ερώτημα ποιες είναι οι διαθέσεις της περιφέρειας επί του θέματος και αν μπορεί αν έχουμε επανάληψη της εξέλιξης της 28ης Οκτωβρίου.
Ερωτηθείς σχετικά ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε πως «δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να μην γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις στη Θεσσαλία. Μπορεί τα κρούσματα να είναι περισσότερα τώρα από τον Οκτώβριο, οπότε είχαμε αποφασίσει την ακύρωσή τους, αλλά η μετάλλαξη όμικρον που κυριαρχεί, προκαλεί ήπια συμπτώματα στους νοσούντες. Επίσης υπάρχουν τα εργαλεία αντιμετώπισης, όπως είναι τα εμβόλια, ενώ και η κοινωνία έχει ανοίξει, δεν υπάρχουν οι περιορισμοί του περασμένου Φθινοπώρου».

Πηγη e-thessalia.gr

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *