Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2022» «Η πόλη αφηγείται τις μικρές της ιστορίες»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων συμμετέχοντας και φέτος στην επικοινωνιακή δράση της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠ.ΠΟ.Α. «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2022» διοργάνωσεδύο εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους του νομού Τρικάλων:

1. Στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλιννας, πλησίον του οικισμού Πετρόπορος, στον οποίο εκτελούνται ανασκαφικές εργασίες στα πλαίσια ανάδειξης του χώρου, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία όχι μόνον να γνωρίσουν την αρχαία Θεσσαλική πόλη, αλλά και να παρακολουθήσουν την διαδικασία της ανασκαφής, που είναι σε εξέλιξη.
2. Σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων – Παράρτημα Ρομά και το Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Τρίκκης, στον οικισμό Βαρούσικαι στην Αρχαιολογική Συλλογή Τρικάλων.

Οι μαθητές συμμετείχαν σε μια διαδραστική περιήγηση με κύρια θεματική ιστορίες της πόλης, που σχετίζονται με την υγεία και τους θεραπευτές από την αρχαιότητα ως τη σύγχρονη εποχή. Τις ιστορίες αφηγήθηκαν στους μαθητές τα ίδια τα μνημεία, μέσα από το γνωστό σε όλους παιχνίδι «κυνήγι θησαυρού» με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας (GPS, QR codes, Augmented Reality).  

ΟΙ μαθητές ενεπλάκησαν ενεργά σε μία ευχάριστη διαδικασία μάθησης ακολουθώντας μια διαδρομή από το Βαρούσι με τις μεταβυζαντινές εκκλησίες του, στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Τρίκκης («Ασκληπιείο») και τέλος στην Αρχαιολογική Συλλογή Τρικάλων.

Η ψηφιακή δράση  σχεδιάστηκε από το  Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας (ΑΚΕΘ).

 

Από τα γραφεία της ΕΦΑ Τρικάλων

Τηλ. Επικ. 2431076647

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *