Πολωνική αντιπροσωπεία αγροτών στο συγκρότημα του Εκκοκκιστηρίου της ΕΑΣ Τρικάλων

Τις κεντρικές εγκαταστάσεις του Συνεταιριστικού Ομίλου της ΕΑΣ Τρικάλων στο Μεγαλοχώρι, επισκέφθηκε την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 πολυμελής  ομάδα αγροτών από την περιοχή Rzescow της  νοτιοανατολικής Πολωνίας.

Οι Πολωνοί αγρότες που βρίσκονται στην περιοχή μας στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής καλών πρακτικών γεωργίας και εξωστρέφειας, επισκέφθηκαν την ΕΑΣ Τρικάλων όπου ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητές της. Έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ποικιλία των δραστηριοτήτων της Τρικαλινής Ένωσης οι οποίες εκτίνονται σε ένα ευρύ πλέγμα δράσεων, από την εκκόκκιση βάμβακος και τα δημητριακά μέχρι το ξύδι και τα τυροκομικά.  Δεδομένου ότι στο συγκεκριμένο χώρο λειτουργεί το εκκοκκιστήριο της ΕΑΣ Τρικάλων το οποίο αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, οι Πολωνοί αγρότες είχαν την ευκαιρία να δουν τη διαδικασία παραλαβών αλλά και εκκόκκισης βάμβακος.

Επιπρόσθετα, οι Πολωνοί αγρότες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα παραγωγικά χαρακτηριστικά της περιοχή μας και αντάλλαξαν απόψεις με τα στελέχη της Ένωσης, συγκρίνοντας καλλιεργητικές πρακτικές, κόστη και αποδώσεις.

Τέλος, αφού οι Πολωνοί δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από την υποδοχή και την ενημέρωση που τους έγινε στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣΤ, πραγματοποιήθηκε  ανταλλαγή δώρων μεταξύ του κ. Αχιλλέα Λιούτα και του επικεφαλής της Πολωνικής αντιπροσωπείας.

 

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.