Πολιτική Δραστηριότητα της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

Ο λαός να γράψει το δικό του σενάριο, με δυνατό ΚΚΕ,

για να κερδίσει ανάσες και να ανοίξει τον δρόμο για τις δικές του ανάγκες

Την ώρα που έχει «φουντώσει» η σεναριολογία σχετικά με τοενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών, το πρόταγμα του ΚΚΕείναι να δίνει νικηφόρες μάχες για τον εργαζόμενο λαό, να αποσπάμεκατακτήσεις, να αλλάζουμε συνεχώς και παντού τους αρνητικούςσυσχετισμούς για να ανοίξει ο δρόμος που θα οδηγήσει στην λαϊκήανάταση και ευημερία. Γιατί μαζί με τη σεναριολογία έχουν φουντώσεικαι τα προβλήματα των εργαζομένων, του λαού, τα οποία δεν λύνονται μετον ίδιο θεατή να παρακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά με τον ίδιοπρωταγωνιστή να διεκδικεί λύσεις. Αυτό ακριβώς έκαναν οι εργάτες στολιμάνι της COSCO, που επέβαλαν μέτρα υγείας και ασφάλειας, υπέγραψαν συλλογική σύμβαση εργασίας, οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, πουδίνουν μια τιτάνια μάχη, οι εργαζόμενοι της e-food, που φρενάρουν τασχέδια της εργοδοσίας, οι οικοδόμοι, που πέτυχαν αυξήσεις στομεροκάματο. Αλίμονο αν όλοι αυτοί σταύρωναν τα χέρια και περίμεναντις εκλογές μήπως και μία άλλη κυβέρνηση θα είναι λιγότερη κακή απότην προηγούμενη. Ό,τι κέρδισαν το κέρδισαν με τον αγώνα τους, ενώόλες οι κυβερνήσεις νομοθετούσαν ενάντιά τους. Εδώ δίπλα στουςεργαζομένους, στο λαό βρίσκονται και οι δυνάμεις του ΚΚΕ γιατί οιεξελίξεις σε όλα τα μέτωπα επιβάλουν εγρήγορση και ετοιμότητα, αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού σε όλες τις μάχες και στιςεκλογές.

Ήδη τα αστικά επιτελεία επεξεργάζονται διάφορα σενάρια για τοποιος μπορεί να κυβερνήσει με ποιον, αφού οι διαφορές μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απλά επιβεβαιώνουν τις στρατηγικές συγκλίσειςτους. Αντί όμως ο λαός να ποντάρει στα από χέρι αντιλαϊκά σενάρια, μπορεί να γράψει το δικό του σενάριο κι αυτό γράφεται με δυνατόΚΚΕ! Για να βάλει ένα φρένο, να κερδίσει ανάσες ανακούφισης καικυρίως για να ανοίξει τον δικό του δρόμο για τις δικές του ανάγκες!

Ο λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της αναμονής και τηςμάταιης αναζήτησης ελπίδας από μια κυβέρνηση που θα φαίνεται σαν τομικρότερο κακό όταν με το μικρότερο κακό φτάσαμε από το κακό στοχειρότερο με τον λαό να φοβάται να ανοίξει το λογαριασμό του ρεύματοςκαι να πλησιάσει το βενζινάδικο.

Η ανακούφιση του λαού περνάει μέσα από τη σύγκρουση με τηνπολιτική και τις κατευθύνσεις της ΕΕ που υπογράφουν και τα τρίακόμματα. 

Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέες δυσκολίες, με νέουςφόβους, με την ανασφάλεια για το μέλλον. Μπροστά σε όλους μπαίνει τοδίλημμα: Ή θα συνεχίσουμε την ίδια πορεία, που είναι προδιαγεγραμμένηκαι φέρνει μόνο χειρότερα για τον λαόΉ θα γίνουμε εμείς οιπρωταγωνιστές των εξελίξεων

ΤΟΛΜΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ!    «Ασπίδα» για τοτώρα και ελπίδα για το αύριο»

Μ’ αυτό το πρόταγμα  η ΤΕ του ΚΚΕ συνεχίζει την πολύμορφη δραστηριότητά της και την άμεση και  ζωντανή επαφή με το λαό και μέσα στο καλοκαίρι. Ορισμένες από τις δραστηριότητες του επόμενου διαστήματος είναι οι εξής:

  ●  Τετάρτη 13 Ιούλη –πολιτική συγκέντρωση στην Αγία Μονή (πλατεία Δημήτρη Μητροπάνου) , στις 8μμ, θα μιλήσει ο Γιάννης Παντελίδης , μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ

  ●   Δευτέρα 18 Ιούλη – πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Βουβής, στις 8μμ.

  ●   Πέμπτη 21 Ιούλη – «Ποιος θα μου δώσει δύναμη τον κόσμο αυτό ν’ αλλάξω !»  Μεγάλη Συναυλία-Λαϊκό Γλέντι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Τρικαλινού λαϊκού δημιουργού Απόστολου Καλδάρα με , 9μμ, στο Πάρκο Ματσόπουλου. Συμμετέχουν Βιολέτα Ίκαρη , Κώστας Τριανταφυλλίδης, Πάνος Παπαϊωάννου , Καλλιτεχνική επιμέλεια : Κώστας Καλδάρας, Ενορχηστρώσεις: Γιάννης Παπαζαχαριάκης & ορχήστρα 6 μουσικών.

Τρίκαλα 12 Ιούλη 2022        Το Γραφείο Τύπου της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *