Πλήθος επισκέψεων στο Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο του Δήμου Τρικκαίων

Σειρά σχολείων και φορέων επισκέφθηκαν το προηγούμενο διάστημα το Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο του Δήμου Τρικκαίων. Οι επισκέπτες/τριες ξεναγήθηκαν στους χώρους, ανακαλύπτοντας την πλούσια αθλητική ιστορία των Τρικάλων.

Την Παρασκευή 27-5-22 επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων οι δομές της Πανελλήνιας Οργάνωσης Φροντίδας Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων (Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο.) ΣΥΔ-ΚΔΗΦ, Άγιοι Ανάργυροι – Γέφυρες Ανάπτυξης, με 18 ωφελούμενους και τους εκπαιδευτές τους Γιώργο Χρυσόμαλλο, Παναγιώτα Κωσταρέλου, Βιβή Σέγγη και Σωτηρία Κύργου.

Λίγο αργότερα το Μουσείο επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Προδρόμου με 16 μαθητές και τέσσερις συνοδούς, τους Άννα Ανέστη, Ευαγγελία Αυγέρη, Καλαμάρα Δημήτριο και Βάσια Βάγια.

Τις προηγούμενες ημέρες το ΔΙΑΜ επισκέφθηκαν το 2οΓυμνάσιο Κορίνθου (9-5-2022), το 8ο Γυμνάσιο Πατρών με 28 παιδιά και τρεις εκπαιδευτικούς (11-5-2022), καθώς και το νηπιαγωγείο Φλαμουλίου (24-5-2022)

Το Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων, στεγάζεται στο Καστρακίδειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης (οδός Καποδιστρίου 13), και έχει ως στόχο να αναδειχθούν οι πρωτεργάτες τους αθλητισμού της πόλης και να παρουσιαστούν τα επιτεύγματα των νεότερων αθλητών.

Η έκθεση, αντλώντας στοιχεία από ένα σημαντικό φωτογραφικό αρχείο και μια πλούσια συλλογή τεκμηρίων, αναπτύσσεται στους δυο ορόφους του μουσείου. Η δομή της είναι θεματική, με αντικείμενα που με τη φυσική τους παρουσία ιστορούν τη λαμπρή διαδρομή του τρικαλινού αθλητισμού από το 1896 έως και σήμερα.

Στο ισόγειο παρουσιάζονται οι ενότητες: «Πρωτεργάτες του αθλητισμού των Τρικάλων», «Παλιοί και νέοι τρικαλινοί αθλητές», όπως ο Χρήστος Παπανικολάου, η Σοφία Σακοράφα, οι αείμνηστοι Γιώργος Τσιάντας και Βαγγέλης Σκούρας κ.α., «Ορειβασία – Χιονοδρομία».

Στον α’ όροφο παρουσιάζονται οι ενότητες: «Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες», «Παγκόσμιος αθλητισμός – Έλληνες και Ξένοι πρωταθλητές», «Αίθουσα Τροπαίων του Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων», «Αίθουσα Πελίγκου», «Αίθουσα Μπονώτη», «Αίθουσα Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού» .

 

Ώρες επισκέψεων: Από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 09:00 έως 13:00

Πληροφορίες και προγραμματισμός επισκέψεων στα τηλ.: 2431353518 και 2431353524.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *