Παρουσίαση με πατριαρχικό ηχόχρωμα στον Μητροπολιτικό Ναό Τρικάλων. (Εικόνες και Βίντεο)

Μεγάλη τιμή για τα Τρίκαλα και την Μητρόπολη Τρίκκης, να πραγματοποιηθεί η πρώτη πανελλαδική παρουσίαση του βιβλίου, του Άρχοντα Μαΐστορα της Μεγάλης του Χριστού της Εκκλησίας Γρηγόρη Νταραβάνογλου, με τίτλο «Ο Μουσικός Όρθρος κατά την ψαλτική παράδοση της Πόλης» στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων την Πέμπτη το απόγευμα.


Η όμορφη εκδήλωση, ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων, Αθανάσιο Δημητρίου και την προβολή της βιογραφίας του Γρηγόρη Νταραβάνογλου .

Στην συνέχεια, αφού ο Άρχων Πρωτοψάλτης,  μίλησε για το πως πήρε την απόφαση να ολοκληρώσει αυτό το μουσικό έργο, έδωσε το βήμα στη  χορωδία του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων «Ιωάννης Δαμασκηνός» για να εκτελέσει ορισμένους ύμνους όπως παρουσιάζονται στο  βιβλίο.

Η παρουσίαση  ολοκληρώθηκε με τον Σεπτό μας Ποιμενάρχη, να εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες για την όμορφη εκδήλωση  του εν λόγω μουσικού έργου και τον δημιουργό Γρηγόρη Νταραβάνογλου, να αποδίδει με την μοναδική του φωνή μερικούς ύμνους.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης όπως κατέγραψε ο φακός του trikalaculture.gr


roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *