Παρουσίαση και διαβούλευση για το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης CLLD/LEADER 2023

Παρουσίαση και διαβούλευση για το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης CLLD/LEADER 2023 2027περιλάμβανε η ενημερωτική ημερίδα από την Ομάδα Τοπικής Δράσης «Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ» στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο Πύλης, την Πέμπτη 30 Μαρτίου.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ο Δήμος Πύλης και η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ –ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της Ανοικτής Δημόσιας  Διαβούλευσης και Σχεδιασμού Στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων CLLD/LEADER Π.Ε. Τρικάλων.                                              

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Πύλης και εκπρόσωποι φορέων, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή του ΚΕΝΑΚΑΠ κ. Βάϊο Κουτή, για τον στόχο της συνάντησηςδιαβούλευσης, που ήταν η ανάλυση της περιοχής παρέμβασης, οι ευκαιρίες ανάπτυξης, η καταγραφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος , η διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασιών και δικτυώσεων.

Χαιρετισμό έκανε ο Δήμαρχος Πύλης κ. ΚωνσταντίνοςΜαράβας Αντιπρόεδρος του ΚΕΝΑΚΑΠ ο οποίος μίλησε για τα οφέλη του επενδυτικού προγράμματος,μιας και μέσω αυτού δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους εν δυνάμει επενδυτές να τύχουν χρηματοδότησης καθώς και συμβουλευτικής υποστήριξης για τα σχέδιά τους.

Στην συνέχεια ο Διευθυντής του ΚΕΝΑΚΑΠ  κ. Κουτής ανέλυσε διεξοδικά τις λεπτομέρειες του προγράμματοςαγροτικής ανάπτυξης CLLD /LEADER 2023 2027, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα επιδοτεί όλο το Νομό Τρικάλων εκτός της Πόλη των Τρικάλων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα αφορά :

Α. Παρεμβάσεις Ιδιωτικού Χαρακτήρα Κατηγορία

1.Ενδυνάμωση της Τοπικής Οικονομίας.  Κατηγορία

2. Εκπαίδευση Τοπικού Πληθυσμού.

Β. Παρεμβάσεις Δημόσιου Χαρακτήρα..

Κατηγορία

3. Ενδυνάμωση του τοπικού κοινωνικού ιστού

4. Βελτίωση της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού

5. Διατήρηση και  Βελτίωση των πολιτιστικών στοιχείων

6. Προστασία και Ανάδειξη του Φυσικού Περιβάλλοντος.

Γ. Παρεμβάσεις Δικτύωσης και Συνεργασίας.  

Κατηγορία

7. Δικτύωση και Συνεργασία.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους που απαντήθηκαν από τον κ. Κουτή με τις ανάλογες διευκρινήσεις και λεπτομέρειες.

 

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *