Παρέμβαση Κ.Ε.Ε.Ε. στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις πληρωμές των έργων στο πρόγραμμα ΠΑΑ CLLD-Leader

– Δέσμευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης “εντός Μαΐου ξεκινούν οι πληρωμές των έργων”

Την επίλυση του προβλήματος στις πληρωμές των έργων (ιδιωτικών & δημόσιων) στο πρόγραμμα ΠΑΑ CLLD /Leader, σε σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ συζήτησε η επιτροπή της Κ.Ε.Ε.Ε. με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γεωργαντά Γεώργιο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. και Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτογενούς τομέα & Αγροτικών θεμάτων της Κ.Ε.Ε.Ε. κ. Γιαγιάκος Βασίλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Γεωργιάδης Στέφανος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κ. Τρουπής Γιάννης. Εκτός από τον υπουργό  κ. Γεωργαντά Γεώργιο, στη σύσκεψη συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας κ. Μπαγινέτας Κωνσταντίνος.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα θα είναι έτοιμο ενώ ταυτόχρονα θα έχει ολοκληρωθεί και το θεσμικό πλαίσιο, ώστε 15 Μαΐου 2022 να έχουν τη δυνατότητα οι Αναπτυξιακές εταιρείες στη χώρα να αναρτήσουν τα έτοιμα προς πληρωμή έργα. Απώτερο στόχο αποτελεί εντός του τρέχοντος μήνα να ξεκινήσουν οι πληρωμές.

Τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν το Ταμείο Ανάκαμψης και την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών εξαιτίας της κλιματικής κρίσης, το νέο Πρόγραμμα ΠΑΑ 2021-2027, τη χρηματοοικονομική στήριξη με χαμηλότοκο δανεισμό των αγροτικών επιχειρήσεων, τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία αφορούν την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής από φυσικές καταστροφές, την πρόσκληση για το υπομέτρο 8.1 και 8.2 του ΠΑΑ και άλλα που αφορούν διάφορες καλλιέργειες και αγροτικές εκμεταλλεύσεις σε σύνδεση με την εμπορία και μεταποίηση των προϊόντων – ειδικότερα λόγω του κινδύνου από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Τα Επιμελητήρια δηλώνουν την ικανοποίηση τους για την αμεσότητα και τις ενέργειες  στην επίλυση των ζητημάτων από τον υπουργό, κ. Γεωργαντά Γεώργιο καθώς και για την συνδρομή του γενικού γραμματέα, κ. Μπαγινέτα Κωνσταντίνου.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *