Παράταση πληρωμής και αναστολή σφράγισης των επιταγών ζητά ο Βασίλης Γιαγιάκος από τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης

Κύριοι Υπουργοί,

Η εφαρμογή περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ως γνωστό, έπληξε δραματικά τουςπερισσότερους κλάδους της οικονομίας με προφανείς δυσμενείς επιπτώσεις.

Σήμερα, με την επιστροφή στην κανονικότητα, οι επιχειρηματίες έρχονται αντιμέτωποι με την πληρωμή όλων των συσσωρευμένων υποχρεώσεων τους. Ειδικότερα, έχουμε δεχτεί πλήθος αιτημάτων για το μείζον πρόβλημα της πληρωμής των μεταχρονολογημένων επιταγών.

Ο επιχειρηματικός κόσμος αδυνατεί να καλύψει τιςεπιταγές, τη στιγμή που προέχει να καλύψειβασικές ανάγκες, μισθολόγια, πάγια έξοδα, κλπ. Έντονο πρόβλημα παρατηρείται και σε όσους επιχειρηματίες, πριν την πανδημία, εντάχθηκαν σε συγχρηματοδοτούμενα επενδυτικά προγράμματα και ένα μέρος της ιδίας συμμετοχής τουςκαλύφθηκε με μεταχρονολογημένες επιταγές. Οι επιχειρηματίες αυτοί, μπήκαν και διένυσαν την περίοδο της πανδημίας με ανύπαρκτο κύκλο εργασιών και σήμερα, υποχρεούνται εκτός από την πληρωμή των λειτουργικών τους εξόδων και σε κάλυψη των επιταγών για τις δαπάνες τουεπενδυτικού σχεδίου που έχουν υλοποιήσει.

Κύριοι Υπουργοί,

Παρακαλούμε, όπως σκύψετε στο φλέγον ζήτηματων επιταγών, προστατεύοντας τους επιχειρηματίεςμε παράταση πληρωμής και αναστολή σφράγισης των επιταγών.

Με εκτίμηση,

Βασίλης Γιαγιάκος

                                                                Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1
adv-magika-grammata
banner_jonnys

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *