Παπανδρέου για επέτειο ΠΑΣΟΚ: «Να συσπειρωθούν ξανά οι προοδευτικές δυνάμεις γύρω από τον ήλιο»

Συσπείρωση ξανά των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων γύρω από τον «ήλιο» του ΠΑΣΟΚ προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου με ανάρτησή του στο facebook για την επέτειο των 40 χρόνων από τις εκλογές της 18ης Οκτωβρίου του 1981, που έφεραν το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά στην εξουσία.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει συγκεκριμένα στον επίλογο της ανάρτησης ότι «είναι η ώρα να συσπειρωθούν ξανά οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας, γύρω από ένα όραμα, απέναντι στον πελατειασμό και τον αυταρχισμό της συντηρητικής παράταξης, με οδηγό τον ήλιο που ζέστανε και τότε τις αγωνίες και τα όνειρα μας». Ο πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ τονίζει επίσης ότι:

«Ήταν σαν σήμερα, 18 Οκτωβρίου 1981, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ καταφέρνει να ενώσει και να κινητοποιήσει τους μη προνομιούχους Έλληνες, τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας, γύρω από τα προτάγματα της 3ης του Σεπτέμβρη, φέρνοντας το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και τον λαό στην εξουσία.

Ήταν η μέρα που η ιστορία αλλάζει ρου στην Ελλάδα και η Αλλαγή γίνεται πράξη.

Η μέρα που το κοινωνικό κράτος αρχίζει να χτίζεται ως απότοκο των αγώνων του λαού μας.

Η μέρα που αυτός ο λαός συμφιλιώνεται και αναγνωρίζεται η προσπάθεια της καθεμιάς και του καθενός.

Η μέρα που η υγεία, η παιδεία, η δικαιοσύνη, η πρόνοια γίνονται δημόσια αγαθά προσβάσιμα σε όλες και όλους ισότιμα.

Η μέρα που οι γυναίκες αποκτούν τη θέση και τα δικαιώματα που τους αναλογούν.

Η μέρα που οι πολίτες αισθάνθηκαν περήφανοι για την Ελλάδα που τους ανήκε.

Η μέρα που η Ελλάδα έγινε ισότιμος συνομιλητής των χωρών που στάθηκαν ανεξάρτητες και ενώθηκαν.

Η μέρα που ο λαός αισθάνθηκε τι σημαίνει δημοκρατία και έγινε συμμέτοχος στη διακυβέρνηση της χώρας του.

Είναι η ώρα να συσπειρωθούν ξανά οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας, γύρω από ένα όραμα, απέναντι στον πελατειασμό και τον αυταρχισμό της συντηρητικής παράταξης, με οδηγό τον ήλιο που ζέστανε και τότε τις αγωνίες και τα όνειρα μας»

 

Πηγή https://www.protothema.gr/politics/article/1425654/papandreou-gia-epeteio-pasok-na-suspeirothoun-xana-oi-proodeutikes-dunameis-guro-apo-ton-ilio/?fbclid=IwAR3sMx81GNTxgH8pt0MotPbqOLKYtsPhYF1fmBhoyHNiCh58uaqBrM3QfsQ_aem_AZt_kO9lmPzRCC9quy1_4mvWvA1LVh-hxPHkZkYBrC2rT5erncrwLxfSi3EFnIfsYzU#lnw9olxek8o8ua3wgq

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *