Πανελλαδική κινητοποίηση στον Βόλο ενάντια στη δίκη-παρωδία των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου

Η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου στηρίζει και συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση στον Βόλο ενάντια στη δίκη παρωδία των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου.

Ο Βασίλης Μάγγος ήταν ο αγωνιστής που με τον βασανισμό του και τον θάνατό του, έπρεπε να αποτελέσει μέσο «σωφρονισμού» ενός ολόκληρου κινήματος που δε διεκδικούσε -ούτε διεκδικεί- να βελτιωθούν οι όροι των «ενεργειακών επενδύσεων», αλλά ακύρωσή τους και εκδίωξη των μονοπωλιακών ομίλων από τη γη μας. Ο Βασίλης Μάγγος διεκδίκησε για τις πόλεις μας, τα βουνά μας, τον αέρα μας και την ίδια μας τη ζωή τον πρώτο λόγο να τον έχουμε εμείς και όχι οι πολυεθνικές και οι κυβερνήσεις τους.

Σε συνεργασία δικαστικές, διωκτικές και κρατικές αρχές και σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις βουλές των πολυεθνικών επιχειρούν, με μία δίκη παρωδία, θέλουν να αθωώσουν τους βασανιστές του Βασίλη ορίζοντας στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου δικάσιμο στις 21 Οκτωβρίου 2022. Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών προκλητικά απέρριψε το αίτημα της οικογένειας να συνεκδικαστεί η μήνυση που κατέθεσε, με την ποινική δίωξη που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών χωρίς καν να καλέσει αυτόπτες μάρτυρες και χωρίς να λάβει υπόψη της το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη που ήταν καταπέλτης εις βάρος των αστυνομικών.

Η δίκη δεν αποτελεί απλώς μια προσπάθεια «πτώσης στα μαλακά» για τους βασανιστές του, αλλά συνολικής αθώωσης της Lafarge και των άλλων πολυεθνικών που στοχεύουν στην παγίωση και ενίσχυση των επενδυτικών τους συμφερόντων.

Η υπόθεση του Βασίλη είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πορεία των αγώνων που πραγματοποιούνται ενάντια στη φτώχεια και την ανεργία, τον αυταρχισμό και την καταστολή, τον πόλεμο και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τον φασισμό. Είναι άμεσα συνδεδεμένη με το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε ένα άλλο πλαίσιο ζωής με στίγμα τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη τους. Δεν είναι τυχαίο ότι η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και η αστυνομική βία της τελευταίας περιόδου στρέφεται ενάντια στη νεολαία και σε μια σημαντική κατάκτηση από την πτώση του Χούντας, το πανεπιστημιακό άσυλο.

Δεν επενδύουμε στην ανύπαρκτη δικαιοσύνη τους. Τον τελευταίο εξάλλου χρόνο με τις δίκες των δολοφόνων του Ζακ, του Γρηγορόπουλου, την απελευθέρωση του καταδικασμένου Λιγνάδη, την εξώθηση στον θάνατο των απεργών πείνας Κουφοντίνα και Μιχαηλίδη, η αστική δικαιοσύνη έχει δείξει με τον πιο σκληρό τρόπο το ταξικό της πρόσωπο.

Επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στη συγκρότηση ενός ρεύματος διαμόρφωσης νέων όρων κοινωνικής δικαιοσύνης που επιδιώκει να αλλάξει το ρου των πραγμάτων στο πεδίο της καθημερινής ζωής. Το γάντι που μας πέταξαν θα το σηκώσουμε.

Τη ζωή που μας στερούν θα τη διεκδικούμε όσο αντέχουν τα όνειρά μας.

http://lesxi-ergasias-trikalon.blogspot.com/2022/10/blog-post_11.html

Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *