Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διηγήματος Μικρής Φόρμας από τις Εκδόσεις Γραφή «Σαν βγω απ’ αυτή τη φυλακή…» –

Οι Εκδόσεις Γραφή, προκηρύσσουν τον πρώτο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγήματος μικρής φόρμας, με θέμα «Σαν βγω απ’ αυτή τη φυλακή…» δίνοντας την ευκαιρία σε λογοτέχνες της εποχής μας, να απελευθερώσουν το συγγραφικό τους ταλέντο μέσα από τη γραφή.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής – ο συγγραφέαςΘανάσης Χειμωνάς, ο συγγραφέας και στιχουργός Γιώργος Πολυμενάκος και ο επίσης συγγραφέας και δάσκαλος δημιουργικής γραφής Νίκος Μάντζιος – θα ξεχωρίσουν έως 50 καλύτερα διηγήματα και μέσα από τη σύνθεσή τους σε μια συλλεκτική έκδοση, θα τα παραδώσουν στο αναγνωστικό κοινό.

Επίσης, σημαντική επιβράβευση θα έχουν και τα διηγήματα που θα αξιολογηθούν ως τα τρία καλύτερα όσων κατατεθούν προς συμμετοχή. Συγκεκριμένα αντιστοιχούν στο:

1ο Βραβείο: Συμβόλαιο δωρεάν έκδοσης από τις εκδόσεις «γραφή».

2ο Βραβείο: Συμβόλαιο έκδοσης έργου με έκπτωση 40%

3ο Βραβείο: Συμβόλαιο έκδοσης έργου με έκπτωση 20%

Επίσης στα 7 επόμενα (3ο – 10ο) έργα, και μετά από υπόδειξη της κριτικής επιτροπής, θα απονεμηθεί εύφημος μνεία ενώ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει σε ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα το αργότερο έως τέλος Ιουνίου 2022.

Η κατάσταση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, πιέζει σημαντικά τον ζωτικό μας ορίζοντα ως άτομα και ως κοινωνία. Η ελευθερία, είναι η λέξη διαφυγής διαχρονικά, η λύτρωση από κάθε φυλακή που χτίζεται γύρω μας, μέσα μας… Το θέμα του διαγωνισμού «Σαν βγω απ’αυτή τη φυλακή…»  γίνεται το πέρασμα με μέσο τη φαντασία και την έκφραση, στην πλευρά που ο καθένας επιθυμεί αλλά και που κάθε προσμονή και προσδοκία μετουσιώνεται σε μια άλλη εποχή.

Λεπτομέρειες και οι όροι του διαγωνισμού εδώ: https://www.graphi.gr/contest/

 

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *