Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει στην πράξη τους ανθρώπους που δίνουν μάχη για τη ζωή – 4 εκατ. ευρώ για  δομές και δράσεις πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης

«H εξάρτηση μπορεί να είναι ατομική επιλογή, η απεξάρτηση όμως χρειάζεται συλλογική προσπάθεια. Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει πολλά.  Όλοιμαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Η  δύναμη δεν  προέρχεται από τις φυσικές ικανότητες. Προέρχεται από την ακλόνητη θέληση» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με αφορμή τον εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει στην πράξη τους ανθρώπους που βρίσκουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή τους, στηρίζει τις οικογένειες που δοκιμάζονται, στηρίζει τους αναγνωρισμένους  φορείς και τους αξιόπιστους επιστήμονες που καθοδηγούν και συμβουλεύουν στηδύσκολη διαδρομή. Ενώνουμε δυνάμεις, συνεργαζόμαστε και χρηματοδοτούμε  με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ Δομές, Υπηρεσίες και Προγράμματα  που ξεκινούν από την έγκαιρη παρέμβαση και τη συμβουλευτική σε παιδιά, εφήβους και φοιτητές, μέχρι την απεξάρτηση και την κοινωνική ένταξη. Στον αγώνα κατά της

κοινωνικής μάστιγας των ναρκωτικών είμαστε όλοι μαζί».

Την Κυριακή 26 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ στην κοίτη του Πηνειού στη Λάρισα τρέχουμε για να βγούμε πρώτοι στη ζωή, στον Βραδινό Αγώνα Δρόμου κατά των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων που διοργανώνει το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών – Παράρτημα Λάρισας και ο ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Τί κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

• Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιχορηγεί το  ΚέντροΠρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λάρισας «ΟΡΦΕΑΣ» του ΟΚΑΝΑ στη Λάρισα, για τη λειτουργία των τμημάτων στο «Εργαστήρι  Ζωής» και για την πρόσληψη κοινωνικών επιστημόνων και καλλιτεχνών πουαπασχολούνται στα καινοτόμα προγράμματα πρόληψης και στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Κέντρο. ΤοΕργαστήρι Ζωής του ΟΚΑΝΑ έχει βραβευτεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης με το Βραβείο Pompidou2018, ως μια από τις καλύτερες πρακτικές που συνδυάζει τις σύγχρονες αρχές της πρόληψης με διάφορες μορφές τέχνης. Το σύνολο των επιχορηγήσεων ξεπερνά τα 700.000 ευρώ. Το νεοκλασικό κτίριο της οδού Μανωλάκη  που στεγάζει το Κέντρο ανακαινίστηκε επίσης με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Με συνολική χρηματοδότηση 1,74 εκατομμύριο ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, η Περιφέρεια Θεσσαλίας:

•Επιχορηγεί τον ΟΚΑΝΑ για την ίδρυση και λειτουργίαΠολυδύναμου Κέντρου στο Βόλο, για ΠρόγραμμαΚοινωνικής Ένταξης στη Λάρισα και για ΠρόγραμμαΥπηρεσιών Πρόληψης με  Συμβουλευτικό Σταθμό Ψυχολογικής Υποστήριξης  φοιτητών του  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για όλες τις Σχολές και τα Τμήματα.

Δείτε εδώ https://www.thessaly.gov.gr/enimerosi/deltiotypou/7548)

• Επιχορηγεί το ΚΕΘΕΑ για τη λειτουργία Δομής Έγκαιρης Παρέμβασης και φιλοξενίας για έφηβους και νεαρούς ενήλικες με εξαρτητική  ή και αντικοινωνική συμπεριφορά και για τις οικογένειές τους, με έδρα το Βόλο.

Δείτε εδώhttps://www.thessaly.gov.gr/enimerosi/deltiotypou/42351

• Επιχορηγεί το Πολυδύναμο Κέντρο ΚΕΘΕΑ Περιφέρειας Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα.

Δείτε εδώ https://www.thessaly.gov.gr/enimerosi/deltiotypou/7386

• Επιχορηγεί το ΚΕΘΕΑ για την λειτουργία Κινητής Μονάδας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με έδρα τη Λάρισα.

Δείτε εδώ  https://www.thessaly.gov.gr/enimerosi/deltiotypou/7384

Επιχορηγεί το ΚΕΘΕΑ για τη λειτουργία Προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, με έδρα τη Λάρισα.

Δείτε εδώ https://www.thessaly.gov.gr/enimerosi/deltiotypou/7409

•Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδότησε και κατασκεύασε το νέο Κτίριο του ΚΕΘΕΑ Πιλότος στο Βόλο (970.000 ευρώ) και

• Αναβάθμισε τις υποδομές του ΚΕΘΕΑ Έξοδος στη Λάρισα (600.000 ευρώ) με νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, υποδομή για τη στέγαση του  ξυλουργικού εργαστηρίου και νέο γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5.

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *