Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Μήνυμα του Διευθυντή Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων

Ο ΟΗΕ από τον Δεκέμβριο του 1992 όρισε την 3η Δεκεμβρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με σκοπό να διευρύνει την ενημέρωση  και να εντείνει την ευαισθητοποίηση όλων προωθώντας την κατανόηση καθώς περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποιστον κόσμο, μεταξύ́ αυτών πάνω από́ 100 εκατομμύριαπαιδιά́, ζουν με κάποιο είδος αναπηρίας. Η σημερινή ημέρα αποτελεί  υπενθύμιση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας κι ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.Ύψιστη αναγκαιότητα και προτεραιότητα, η εξασφάλιση προσβασιμότητας, ευκαιριών, ισότητας, για όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και γενικότερα των ατόμων με αναπηρία. Πρέπει να οικοδομήσουμε μια κοινωνία που θεμέλιά της θα είναι ο σεβασμός και η αποδοχή των ειδικών σωματικών και διανοητικών ιδιαιτεροτήτων, ώστε να περιοριστεί, αν όχι να εξαλειφθεί, οποιαδήποτε μορφή διάκρισης και αποκλεισμού.

Τις τελευταίες δεκαετίες η παιδαγωγική επιστήμη και ειδικότερα η ειδική εκπαίδευση έχει εργαστεί σκληρά για ένα σχολείο που θα συμπεριλαμβάνει όλα τα παιδιά  και παράλληλα θα κατανοεί και θα αποδέχεται τη διαφορετικότητα. Έτσι τα σχολεία μας ας ενώνουν τις φωνές τους και ας στείλουν ένα μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς που καθημερινά καταβάλλουν ιδιαίτερη προσπάθεια για τη συνεκπαίδευση και συμπερίληψη όλων των μαθητών στα σχολεία και ας σταθούμε όλοι οι εκπαιδευτικοί, πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς, αρωγοί σ΄ αυτό το έργο.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ Δ.Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΚΑΛΗΣ

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *