Παγκόσμια Διάκριση για τους Robot Experts

Η πετυχημένη Ακαδημία Ρομποτικής της πόλης των Τρικάλων, Robot Experts Academy, συμμετείχε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής  Western Edge Invitational με έδρα την Καλιφόρνια, μαζί με δεκάδες άλλες ομάδες από όλον τον κόσμο.

Από τις 13-15/05/2022, τα μέλη της ομάδας συμμετείχαν στις προκλήσεις του διαγωνισμού, παρουσίαζαν τη δουλειά τους σε κριτές και συναθλητές απ’ όλον τον πλανήτη, και τελικά, κατέκτησαν την 2η θέση στον κόσμο στην κατηγορία On The Spot. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα απαιτητική κατηγορία, όπου οι ομάδες καλούνται να εκτελέσουν μια αποστολή – έκπληξη, την οποία μαθαίνουν λίγες ώρες πριν, οπότε πρέπει να τροποποιήσουν το ρομπότ τους κατάλληλα, κατασκευαστικά και προγραμματιστικά, και να πετύχουν το καλύτερο σκορ πάνω στην πίστα.

Πέρα από το διαγωνιστικό κομμάτι, τα παιδιά της ομάδας γνώρισαν τα μέλη άλλων ομάδων και αντάλλαξαν εμπειρίες, όχι μόνο από την προετοιμασία τους για το διαγωνισμό, αλλά και για την καθημερινή τους ζωή και τα ενδιαφέροντά τους.

Η πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήρθε μέσα από την πολύ πετυχημένη παρουσία των Robot Experts στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ρομποτικής FLL 2022, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στην Θεσσαλονίκη, όπου και ξεχώρισαν ανάμεσα στις 7 καλύτερες ομάδες της χώρας.

Πολλά συγχαρητήρια και στους προπονητές των παιδιών, Επαμεινώνδα Αγγέλη και Κωνσταντίνο Δημητρίου, οι οποίοι με μεθοδικότητα, συνέπεια και σκληρή δουλειά καθοδήγησαν την ομάδα όλον αυτόν τον χρόνο.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *