Πάνω από 30 χριστουγεννιάτικες δράσεις στο ΚΔΑΠ “ΦΡΟΥΡΙΟ” του Δήμου Τρικκαίων

«Καλλιτεχνικά Εργαστήρια και Δρώμενα» διοργάνωσε το ΚΔΑΠ “ΦΡΟΥΡΙΟ” του Δήμου Τρικκαίων για τις γιορτές Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι δράσεις απευθύνονται σε ομάδες παιδιών ηλικίας 5 έως 12 ετών και τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν όλον τον Δεκέμβριο του 2023, μέχρι και την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024. Τα παιδιά έδωσαν τις δικές τους μαγικές πινελιές δημιουργικότητας και έκφρασης αυτές τις Γιορτινές Ημέρες.

Με αυτές τις δράσεις, παιδιά και εκπαιδευτικοί έζησαν τη «Μαγεία των Γιορτών», τηρώντας για μια ακόμη χρονιά τα έθιμα και τις παραδόσεις. Και, όπως σημειώνει η υπεύθυνη του ΚΔΑΠ, κ. Μαρία Παλάβρα, “ένιωσαν το Πνεύμα των Ημερών, γιόρτασαν, δημιούργησαν, ψυχαγωγήθηκαν και ευχήθηκαν ο Νέος Χρόνος να φέρει Χαρά, Ελπίδα και Υγεία σε όλο τον κόσμο.

Κύριος σκοπός των Χριστουγεννιάτικων Εργαστηρίων ήταν, τα παιδιά να πάρουν ερεθίσματα μέσα από το παιχνίδι και να αποκτήσουν μια πλέον δημιουργική αντίληψη και εμπειρία σχετικά με την τέχνη, τον πολιτισμό, τον κόσμο και τα μέσα έκφρασης. Η τέχνη κρύβεται παντού άλλωστε και περιμένει να  ζωντανέψει μέσα από παιχνίδι, φαντασία και μοναδικές δημιουργίες. Προσφέρθηκαν στα παιδιά πλούσια αισθητικά ερεθίσματα, πρωτότυπες τεχνικές, ώστε να εξασκήσουν τα εκφραστικά τους μέσα και να ενεργοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους.

Τα εργαστήρια ήταν βασισμένα στις οργανωμένες δραστηριότητες του ΚΔΑΠ και αφορούσαν: Στολισμό του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, Στολισμό του χώρου τουΚΔΑΠ με πρωτότυπες συνθέσεις και δημιουργία του «Δέντρου των Ευχών», Εικαστικό περίπατο στο Μουσείο Τσιτσάνη, Ξενόγλωσσο εργαστήρι με «Διόραμα Τριδιάστατο», Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων και παρουσίαση Παραμυθιού, «Χορεύοντας Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια», Χριστουγεννιάτικη Zumbaμε τον Αϊ – Βασίλη, «Ζαχαροπλάθουμε τρουφάκια»,«Χάσαμε τον Αϊ – Βασίλη», «Σχεδιάζοντας το χιόνι», «Χορογραφία Ρούντολφ το Ελαφάκι», «Κατασκευάζουμε Χριστουγεννιάτικα Κηροπήγια»,  «Στέλνουμε ‘Βουλωμένο’ Γράμμα στον Αϊ – Βασίλη», «Δημιουργούμε Χριστουγεννιάτικα Στολίδια», «Χορεύουμε Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες», «Εικαστικές Δημιουργίες»,«Τραγουδώντας όλοι μαζί τα Κάλαντα»,

Επίσης το ΚΔΑΠ “ΦΡΟΥΡΙΟ” ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με τον Μύλο των Ξωτικών και παρελάσαμε υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικων μελωδιών, σκορπίζοντας κέφι, χαρά και χαμόγελα, σε μια μεγάλη θεματική παρέλαση στο κέντρο της πόλης. Αντλώντας έμπνευση από το θέμα: «Μικροί Πρίγκιπες στον πλανήτη της χαράς» σχεδιάσαμε «τριαντάφυλλα»  για τα παιδιά, που συμμετείχαν.

Στο ΚΔΑΠ «Το Φρούριο» μετά τα Χριστούγεννα συνεχίσαμε με Δρώμενα : «Χάσαμε το δέντρο-Σταμάτησε η Πρωτοχρονιά», «Χορογραφίες τα 9 καλύτερα Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια», «Ο σάκος του  Αϊ – Βασίλη και οι εφτά ευχές», «Τα Χριστούγεννα με τα Ζουζούνια»,«Γλασάραμε μπισκότα με σοκολάτα», «Τάρανδοι και Καλικάντζαροι», «Ο  Αϊ – Βασίλης στη χώρα που δε χιόνιζε ποτέ», «Χιονόμπαλες στον αέρα», «Γιορτινές Χειροτεχνίες», «Χοροί και παιχνίδια στο Πρωτοχρονιάτικο ΚΔΑΠ», «Φτιάξαμε μια Γλυκιά κάρτα» με συνταγές,«Λάχανα και Χάχανα ‘Ο  Αϊ – Βασίλης έρχεται’»,«Φτιάξαμε ημερολόγια – Δώρα», «Jingle Bells Dance»,«Προβλήθηκε Χριστουγεννιάτικη Ταινία».

Έτσι, τα ποικίλα Χριστουγεννιάτικα Εργαστήρια-Δρώμενα στο ΚΔΑΠ «Το Φρούριο», εκτός από την αφύπνιση και καλλιέργεια της δημιουργικότητας του παιδιού και της αισθητικής του ευαισθησίας, υποβοηθούν την ψυχοκινητική, νοητική, συναισθηματική, κοινωνική και ηθική ανάπτυξή του.

Αποτέλεσμα είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα Τέχνης και Πολιτισμού, αλλά και η ενεργή συμμετοχή τους  είτε ως αποδέκτες είτε ως δημιουργοί.

Στη σύνθεση και οργάνωση των Χριστουγεννιάτικων Εργαστηρίων – Δρώμενων συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ «Το Φρούριο»:

Μαρία  Παλάβρα, Νηπιαγωγός-Υπεύθυνη Δομής, Ζωή Μπράκη, Νηπιαγωγός, Μαρία Μανιώτη, Γυμνάστρια,Πατρίτσια Λάζου, Θεατρολόγος, Χριστίνα Μητσιάδη, Καθηγήτρια Πληροφορικής-Ρομποτικής, Νίκος Πουλιανίτης, Καθηγητής Κιθάρας, Ειρήνη Δημουλά, Καθηγήτρια Αγγλικών, Δήμητρα Κούτσικου, Καθηγήτρια Γαλλικών, Γλυκερία  Στεφανή, Καθηγήτρια Γερμανικών,Μαρία Ψύχου, Γυμνάστρια, Αχιλλίτσα Καλογρηά, Γυμνάστρια, Ίρις Μπουρνάζου, Εικαστικός, Κωνσταντίνα Οικονομίδου, Γυμνάστρια.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *