Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων στο Μαλακάσι Καλαμπάκας(Εικόνες)

Κυριακή 2 Αυγούστου σήμερα και ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος βρέθηκε στο όμορφο ορεινό χωριό Μαλακάσι Καλαμπάκας, για να λειτουργήσει στον πάγκαλο, κεντρικό και ιστορικό  ναό του χωριού.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών κ. Θεόκλητο υποδέχθηκε στα προπύλαια του ιερού ναού ο εφημέριος του χωριού π. Απόστολος.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης εισήλθε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου για να τελέσει τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία. Ο πανέμορφος ναός γέμισε με παιδιά,  γονείς αλλά και ηλικιωμένους οι οποίοι με κατάνυξη παρακολούθησαν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τον χορό των Ιεροψαλτών με κεντρικό τον Μαλακασιώτη Αθανάσιο Καράση.

Λίγο πριν το τέλος την Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος από το ιερό βήμα προέτρεψε τους πιστούς αυτή την δύσκολη περίοδο να καταφύγουν στην προσευχή που αποτελεί για όλους μας πνευματικό εφόδιο, ευχήθηκε καλή Παναγία,

ενώ δεν έκρυψε την χαρά του για τον πάγκαλο ναό, τον εφημέριο π.Απόστολο και την εκκλησιαστική επιτροπή που στηρίζει τον ιερέα στο δύσκολο έργο.  Η Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκε με τον ίδιο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη να κοινωνά τους πιστούς έναν έναν και στο τέλος να δίνει το αντίδωρο σε όλους όσους παρεβρέθηκαν στην Θεία Λειτουργία.

Εν συνεχεία ο πρόεδρος του χωριού κ. Ευάγγελος Γερομίχος με τον εφημέριο π. Απόστολο Αναστασίου ξενάγησαν τον Σεβασμιώτατο στο Λαογραφικό Μουσείο Μαλακασίου

για να καταλήξουν στο νέο ανακαινισμένο κατάστημα καφέ ψησταριά της κ. Γιούλας Μελέτη όπου, εκτός του καφέ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος είχε την ευκαιρία να γευτεί πεντανόστιμα νηστίσιμα εδέσματα.  Στο κατάστημα της κ. Γιούλας Μελέτη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης δέχθηκε ένα δώρο από συνταξιούχο γιατρό του Μαλακασίου γεγονός που συγκίνησε τον Δεσπότη για την αγάπη προς το πρόσωπό του.

Το trikalaculture.gr βρέθηκε στο Μαλακάσι Καλαμπάκας σήμερα το πρωί και κατέγραψε με τον φωτογραφικό φακό ολόκληρη την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.