Ο Δημήτρης Μήτραινας στο τιμόνι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων

Ανακοινώνεται ότι μετά από απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και την εξέταση προσφυγών από το Ανώτατο Συμβούλιο Μεταθέσεων, ανέλαβε και εκτελεί καθήκοντα Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος Μήτραινας.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο  Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος Μήτραινας του Σωτηρίουγεννήθηκε στην Καλαμπάκα Τρικάλων το έτος 1977. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων.  

Εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας με το  σύστημα των  Πανελληνίων Εξετάσεων το έτος 1995 καιαποφοίτησε το έτος 1999. Υπηρέτησε σε μάχιμες και επιτελικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Επί σειρά ετών διετέλεσε προϊστάμενος της Δίωξης Ναρκωτικών και Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων. Την τελευταία διετία εκτελούσε καθήκοντα Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων. 

Είναι πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων και Διοίκησης και κατέχει δύο μεταπτυχιακά διπλώματα:

α) «Στρατηγική και Πολιτική Εθνικής Ασφάλειας» της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας και

β) «Εφαρμοσμένη κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,

πραγματοποιώντας σχετική διατριβή-έρευνα συσχέτισης φυσικής κατάστασης αστυνομικών ΔΙ.ΑΣ. με την επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποδοτικότητα.

Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια – εκπαιδεύσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό σε διάφορα αστυνομικά αντικείμενα (επιστημονική και ανακριτική διαχείριση περιστατικών ασφαλείας, επιχειρησιακή αντιμετώπιση υποθέσεων ναρκωτικών, παράνομη διακίνηση ανθρώπων, τρομοκρατία και εξτρεμισμό, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, διαχείριση ανήλικων παραβατών και ανήλικων θυμάτων, δυσκολίες και τρόποι αντιμετώπισης ψυχιατρικών περιστατικών, εκσυγχρονισμό αστυνομικών σχολών στα πλαίσια της Ε.Ε., αστυνομική διαμεσολάβηση κ.α.), καθώς και σε θέματα διοίκησης, ψυχολογίας και πληροφορικής. Είναι κάτοχος πτυχίου αγγλικής και ιταλικής γλώσσας.

Είναι εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα αυτοπροστασίας και οπλοτεχνικής από το έτος  2004, διδάσκοντας επί 3ετίας στη Σχολή Αστυφυλάκων και στα στελέχη ασφάλειας προσώπων και υποδομών του Δ.Ι.Ε.Κ. Τρικάλων.

Κατέχει την ειδικότητα του Ειδικού Διαπραγματευτή της Ελληνικής Αστυνομίας  από το έτος 2006 και την τελευταία 5ετία προΐσταται της ομάδας διαπραγματευτών Θεσσαλίας.

Αποτελεί εξωτερικό συνεργάτη του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε αστυνομικά θέματα από το 2014.

Πραγματοποίησε ενημερωτικές-επιμορφωτικές διαλέξεις για θέματα ναρκωτικών, παραβατικότητα ανηλίκων, ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, πρόληψη και καταστολή εγκληματικότητας

Συντόνισε και συμμετείχε σε πολλές αστυνομικές επιχειρήσειςσύλληψης επικινδύνων κακοποιών και εξιχνιάσεις σοβαρών υποθέσεων οργανωμένου εγκλήματος, διακίνησης–εμπορίας ναρκωτικών, ανθρωποκτονιών, ληστειών, διακεκριμένων κλοπώνκ.α. Για την υπηρεσιακή του απόδοση του έχουν απονεμηθεί δεκάδες ηθικές αμοιβές, παράσημα και μετάλλια αστυνομικής αξίας.

 

Τρίκαλα, 11-5-2022

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *